NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Rezultate foarte îngrijorătoare la simularea examenului de Bacalaureat 2021

Procentul celor care au luat media 6, sau peste 6, este de 40,71% la simularea examenului de Bacalaureat 2021, potrivit anunţului făcut de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele individuale de la simularea Bacalaureatului nu se afişează public, acestea sunt comunicate elevului şi părintelui de către profesori, potrivit procedurii de la acest examen. Notele pot fi trecute în catalog doar la solicitarea elevului/părintelui.

Deşi s-au înregistrat foarte multe note de 10 la probele de la disciplina obligatorie a profilului şi la disciplina la alegere din profil, procentele de promovare (nota 5 şi peste) au fost mai mici decât la primele probe (Limba română şi Matematică/Istorie).

S-au înregistrat următoarele rezultate:

  

Proba E.a), limba şi literatura română: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 70,20%. 371 elevi au obţinut nota 10.

Proba E.b), limba şi literatura maternă: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 81,90%. Un număr de 18 elevi au obţinut nota 10.

Proba E.c), disciplina obligatorie profilului: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 51,40%. 772 elevi au obţinut nota 10.

Proba E.d), disciplina la alegere din profil: Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5): 68,10%. 1556 elevi au obţinut nota 10.

Procentul de promovare general (medii mai mari sau egale cu 6):  40,71%.

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Festivitate de absolvire la Liceul „Miron Costin” din Paşcani! Şefă de promoţie cu 10 pe linie

Ema Roman

„Gust amar de lacrimi”, poezia cu care o elevă din Pașcani a câștigat concursul „Pe aripi de gânduri”

Ema Roman

Un schimb de experiență pe skype de Ziua Națională a României între două licee din Pașcani și o școală din Republica Moldova

Teona Gherasim
Încarcă...