RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Gradul de siguranță în școli, între 76 și 82%, spune Cîmpeanu. Ce a răspuns ministrul la întrebarea „cum își trimite copilul la școală”

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat luni seara, la Digi24, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că acesta diferă de la o unitate de învățământ la alta, iar media ar fi între 7,60 și 8,20, de la 1 la 10, adică între 76 și 82%.

“Am dat deja un răspuns, după ce m-am consultat cu cei cu competențe epidemiologice. Situația diferă de la o școală la alta, diferența de infrastructură, școli aglomerate, școli neaglomerate, școli cu rata de vaccinare de 100% și școli în care avem rata de vaccinare de doar 20%. O medie ponderata te duce ca notare, pe o scară de la 1 la 10, între 7,60 și 8,20.Dacă ar fi existat și teste în școli, pentru o testare de două ori pe săptămână, așa cum trebuie, siguranța s-ar fi dus undeva spre nota 9. Dacă ar fi existat și o responsabilitate din partea tuturor, adică dacă s-ar fi testat toți elevii, nota ar merge la 9,50. Pericol există, dar părinții îi pot învăța pe copii că masca, respectarea regulilor de igienă și vaccinarea duc siguranța către 100%”, a spus ministrul, la Digi24.

Întrebat și cum își trimite copilul la școală, Cîmpeanu a răspuns: “Este student și o face cu o responsabilitate admirabilă”.

De asemenea, la întrebarea dacă este sigur că nu poate lua boala, ministrul a spus că fiul său s-a infectat deja.

  

“Nu s-a infectat la școală, ci la petrecerea de Revelion, cu mai mulți studenți. Mi-a spus că a purtat masca tot timpul, cu excepția nopții de Revelion. Este vaccinat complet și nu a dezvoltat niciun fel de simptome. A stat în izolare corect, după care a mers la facultate”, a explicat ministrul.

Acesta a precizat că fiul său s-a testat pentru “cu totul altă problemă”, fără nicio legătură cu Covid, fiind asimptomatic și așa a aflat că a luat virusul.

digi24

Related posts

Poveștile elevilor care nu au abandonat. Denisa, de la mers cu vacile la păscut, la cercetare în robotică la Universitatea din Malaga: „Educația este pilonul vieții mele”

Redacția

Premiere de sfârșit de an școlar, la Liceul “Miron Costin” din Pașcani. Diplome și bani pentru olimpicii școlii

Ema Roman

Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Redacția
Încarcă...