NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rețeaua de gaz metan de la Gâștești a fost construită ilegal! Pintilie spune că expertiza e gata și a fost trimisă la Târgu Mureș!

Expertizarea rețelei de gaz metan de la Gâștești și a branșamentelor individuale de pe aceasta s-a finalizat, iar documentația a fost transmisă la Delgaz Grid care ar urma să preia în patrimoniu rețeaua și să o dea în exploatare. Subiectul este unul extrem de sensibil pentru zeci de familii din Gâștești care au plătit mai multor firme sume de peste 6.000 de lei pentru a se branșa la o rețea de gaze naturale care nu era dată în funcțiune.

Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani, a vorbit despre această situație în conferința de presă ce a avut loc astăzi. Edilul șef a arătat că lucrarea de extindere a rețelei de gaz metan în acest cartier a fost ilegală, fiind făcută în campania electorală din 2020 fără a avea acordul Delgaz Grid, așa cum prevede legea.

Advertisements

„Un lucru așteptat și urmărit de cetățenii din suburbia Gâștești, legat de acele conducte de gaz metan, care au fost puse ilegal în pământ în campania electorală din 2020 de fosta administrație, am promis pășcănenilor că fac tot posibilul să rezolv această chestiune, chiar dacă eu nu am niciun fel de vină. Este de datoria mea, ocupând această poziție, de primar să găsesc soluții. În sfârșit am primit expertiza, am recepționat-o săptămâna trecută. Ieri am trimis expertiza prin curierat către Târgu Mureș, către cei de la Delgaz Grid. Mi-aș dori să avem o surpriză plăcută, în două – trei săpămâni să se dea drumul la gaz. Nu știu dacă mai trebuie și alte documente, pentru că nu am un punct de vedere al celor de la Delgaz Grid, dar finalizarea expertizei cred că este un pas în față. Așa că cei interesați de la Gâștești nu am un termen pe care să-l avansez, dar vom face tot posibilul și dacă e cazul mă urc în mașină și mă duc la Târgu Mureș să discut, pentru ca cei care au instalațiile făcute să aibă gaz în această iarnă”, a explicat primarul Marius Pintilie.

Din păcate însă pentru cetățenii care au plătit branșările la rețeaua de gaze ei nu vor mai beneficia de o prevedere legală care îi scutește de la astfel de taxe deoarece lucrările au fost executate înainte ca rețeaua să fie pusă în funcțiune de Delgaz Grid.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Trei parcuri din Pașcani vor fi modernizate! Contractul a fost semnat ieri

Ema Roman

S-au constituit și celelalte Comisii de specialitate ale Consiliului Local

Răzvan Grecu

22 de proiecte pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Pașcani, de luni 31 octombrie

Răzvan Grecu
Încarcă...