NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Dediu despre trotuarele reparate cu asfalt: ”La 40 de grade afară, sub tocurile doamnelor, știți cam ce-n seamnă?” Cum rămâne cu trecerile de pietoni, nu a explicat social democratul!

Puținile realizări palpabile din Pașcani, ale actualei administrații, au parte de o critică acerbă din partea opoziției chiar și atunci când nu e cazul. O astfel de situația a fost în ședința de Consiliu Local de astăzi, acolo unde consilierul PSD Mihai Dediu a criticat faptul că trotuarele de pe strada 22 Decembrie au fost reparate cu asfalt.

Pe Mihai Dediu nu l-a deranjat decizia de a repara acea stradă și nu a criticat prețul, aspectul sau realizarea lucrării, pentru că nu avea astfel de motive, însă materialul folosit de angajații Primăriei a fost considerat nepotrivit de către acesta.

Este vorba despre un trotuar pentru a cărui reparație s-a folosit asfalt, iar această alegere este considerată greșită de Dediu. Motivul invocat este însă unul absurd. Consilierul PSD spune că la temperaturi de 40 de grade, doamnele care poartă tocuri ar avea probleme să se deplaseze pe acele trotuare.

„De aproximativ două luni de zile, ca să mă exprim neacademic, tot moșmoiți strada aia 22 Decembrie pe lângă Școala 6. Știți ce mă deranjează: ca în ultimul cătun sărac din această Românie, pentru a șmecheri legea, că nu faceți investiții ci reparații, ați făcut niște trotuare pe care ați turnat asfalt. Știți ce înseamnă asfaltul la 40 de grade afară sub tocurile doamnelor? Știți cam ce-nseamnă?,” a întrebat retoric consilierul social democrat, Mihai Dediu. 

Advertisements
  

Imediat după ședința de Consiliu Local, la conferința de presă organizată de șefii Primăriei Municipiului Pașcani, problema ridicată de Mihai Dediu a fost comentată de către primarul Mariu Pintilie, pe un ton ironic. Acesta a spus că în mandatele fostului primar Dumitru Pantazi nu au existat tocuri în Pașcani și că acestea au apărut după ce a fost el numit în funție.

„8 ani de zile nu au fost tocuri în Pașcani. De când am venit noi la Primărie s-a observat o creștere exponențială a numărului de tocuri din garderoba doamnelor din Pașcani,” a spus Marius Pinitlie, primarul Municipiului Pașcani.

Edilul șef a făcut referire la faptul că și în administrația condusă de PSD în perioada 2012 – 2020 s-a folosit asfaltul pentru repararea unor trotuare.

În același context, viceprimarul Cristian Rățoi a explicat că pe viitor trotuarele vor fi reparate, la propunerea primarului Pintilie, cu pavele, pentru că sunt mult mai practice în caz de intervenții la rețelele electrice sau de canalizare.

„Am avut o discuție cu domnul primar și dumnealui a avut o idee, a propus să facem în așa fel încât să punem pavele. De ce? Simplu. Ai de umblat la canalizare, la o rețea electrică, dai pavele la o parte și intervii. Exact cum se face acum cu stâlpii la iluminat. Se dau pavelele la o parte, se lucrează, se pun înapoi și ai trotuarul refăcut,” a explicat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Advertisements

Pe de altă parte, Mihai Dediu nu a explicat ce se întâmplă cu tocurile femeilor care traversează trecerile de pietoni sau atunci când doamnele se dau jos din mașină pe partea carosabilă, atunci când e foarte cald afară. Privită și din această perspectivă, intervenția consilierului Mihai Dediu arată din păcate nivelul slab profesional al unor aleși locali.

De altfel, Mihai Dediu a comentat acest aspect pe Facebook susținând că aleșii locali „au decență suficientă după banii care îi primesc!” și că „au murit de mult cei dedicați”.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Noul secretar al municipiului Pașcani, numit ilegal: Paul Apostol nu este funcționar public definitiv și se află sub supravegherea altui funcționar public!

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani achiziționează lucrări pentru extindere rețea gaz, pe două străzi din municipiu

Oana Cordoneanu

Au venit cererile pentru ajutorul la căldură. Condiție nouă: nu se mai ia în calcul capacitatea autoturismelor, ci vechimea acestora. Vezi actele necesare

Răzvan Grecu
Încarcă...