RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Reprezentanții DGASPC, primele declarații legate de cazul adolescentei care a sărit de la etajul doi al unui Centru de Plasament din Pașcani

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au făcut astăzi primele declarații privind gestul extrem la care a recurs o adolescentă în după amiaza zilei de vineri. Tânăra în vârstă de 15 ani era instituționalizată la Centrul de plasament Sfântul Neculai, situat în zona deal a municipiului.  

 

A încercat să sară de la etajul doi al imobilului și a căzut pe o platformă betonată, iar reprezentanţii instituţiei au solicitat un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Paşcani. Gestul de a se arunca de la etajul doi a imobilului a avut repercursiuni negative.

  

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt la DGASPC a povestit cu lux de amănunte cum s-au petrecut lucrurile și ne-a vorbit despre starea fetei în momentul de față. Se pare că minora este în afara oricărui pericol, urmând ca mâine să fie externată.

“Desigur conducerea centrului ne-a comunicat acest incident legat de minora de 15 ani. Fata a vrut să vină în municipiul Iaşi chiar în ziua respectivă şi la ora respectivă la care dorea ea, evident nu a fost lăsată, trebuie o învoire prealabilă şi să discute cu responsabilul de caz. Prin urmare, a făcut o criză de nervi şi a procedat ca atare.  Ea era însoţită la acel moment de către un angajat al centrului, fetiţa a rugat-o pe  doamna respectivă să se ducă să-i aducă ceva de la cabinetul medical, iar când doamna respectivă a revenit peste două minute, fetiţa deja procedase la nefericitul gest. Acum, din câte ştim fetiţa se află pentru îngrijiri medicale la spitalul Sfânta Maria, urmând să fie externată mâine, poimâine. În prezent este în derulare o anchetă în acest sens pentru a se vedea exact cauzele şi nevoile specifice pe care le are respectiva fată , şi vom proceda ca atare”, ne-a declarat Mădălina Constantin, purtător de cuvânt la DGASPC.

Din informațiile noastre fata ar fi dorit să meargă la plimbare în oraș împreună cu ceilalți colegi, dar asistentul care o are în grijă a lăsat-o în centrul social. Ancheta în acest caz va face lumină asupra cauzelor care au dus la acest gest. 

Related posts

Poliția avertizează: ATENŢIE LA ÎNŞELĂCIUNI PRIN METODA “DERATIZAREA” !

Redacția

Fragmente osoase și elemente de muniție descoperite în pădurea Sodomeni

Oana Cordoneanu

A încălcat măsura arestului la domiciliu, iar acum e după gratii

Redacția
Încarcă...