NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rectificare bugetară în regim de urgență: se face dezinfecție în scările de bloc și se dau bani la spital!

Mâine va avea loc ședința ordinară de Consiliu Local, aferentă lunii martie. Pe ordinea de zi va fi și un proiect de hotărâre, ce va fi depus suplimentar astăzi, privind suplimentarea bugetului Spitalului Municipal de Urgență Pașcani cu suma de 200.000 de lei.

Banii au fost solicitați din 25 martie, însă până acum primarul Dumitru Pantazi și aparatul său de specialitate nu au considerat cererea conducerii spitalului ca fiind una urgentă. Asta deși suntem în plină epidemie de COVID – 19, iar banii aveau drept scop achiziția de dezinfectanți și materiale de protecție pentru angajații spitalului.

Tot mâine se va decide contractarea unor servicii de dezinfecție de la o firmă specializată pentru a se pune în practică măsurile prevăzute de Ordonanța Militară nr.4 și anume dezinfectarea scărilor de bloc, a lifturilor și a spațiilor comune. De asemenea, municipalitatea va achiziționa și dispozitive cu substanțe dezinfectante care vor fi montate la scările de bloc.

Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune” , se arată în Ordonanța Militară nr.4.

Măsura este obligatorie începând de mâine, 31 martie. Reamintim că până acum Primăria a dezinfectat străzile din municipiu prin CLP Eco Serv SRL. Societatea din subordinea Primăriei nu este autorizată să facă astfel de operațiuni, iar utilajul care stropea străzile cu apă a fost surprins cum alimenta din Lacul Peștișorul.

loading...
Advertisements

Related posts

Judecătorii Curții Supreme au acordat un nou termen în dosarul „AgroComplex”: Consiliul Local nu poate fi parte în proces, ci Unitatea Administrativ Teritorială a municipiului Pașcani!

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani a pierdut 6 luni în procesul în care solicită ApaVital SA plata redevenței în cuantumul legal! Pe 20 martie se perimă acțiunea!

Răzvan Grecu

Viceprimarul Axinte despre operațiunile de deszăpezire.”Nu sunt probleme până acum”

Marius Parteni
Încarcă...