RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Reclamații din cauza programului de furnizare a apei la Miroslovești. Comisie pentru evaluarea și remedierea situației

Seceta afectează alimentarea cu apă a localităților din județul Iași. La robinete, apa curge doar în anumite perioade. În ultima vreme, din cauza secetei, oamenii au început să folosească apă pentru irigații, așa că furnizarea a fost restricționată.

Primarul comunei Miroslovești, Costel Cojocaru, a anunțat pe pagina sa de facebook că din cauza inconvenientelor privind programul de furnizare, s-a adresat Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă Canal Iaşi, cât și furnizorului ApaVital, iar astăzi o comisie se va deplasa la Primăria Miroslovești.


”Va aducem la cunostinta ca furnizarea apei potabile in comuna Miroslovesti nu este conditionata sau restrictionata de conducerea Primariei Miroslovesti.
Furnizorul si gestionarul serviciilor de apa este Sc Apavital SA .
Dat fiind numarul mare de abonati (peste 1000) precum si faptul ca in zona Soci sunt multi fermieri care, din cauza secetei , folosesc apa pentru a intretine culturile agricole volumul de apa din rezervor se epuizeaza imediat.
De asemenea va instiintam ca numarul de abonati este in continua crestere anul trecut si anul acesta inregistrandu-se peste 150 de racordari la reteaua de apa fapt care a dus la un consum considerabil al apei in Comuna , bazinul de apa fiind dimensionat pentru un numar mai redus de abonati.
Va aduc la cunostinta ca si eu si familia mea nu beneficiem de apa nici macar pentru uz casnic din aceleasi motive.Avand in vedere inconvenientele create de furnizarea apei potabile ne-am adresat insitutiei ARSACIS precum si furnizorului APAVITAL pentru a lua masurile necesare si a reglementa acest disconfort iar astazi se va deplasa o comisie la Primaria Miroslovesti pentru a stabili masuri”
, este anunțul făcut de primarul Costel Cojocaru, pe pagina sa de facebook.

Persoanele din localitățile din județul Iași în care se furnizează apă potabilă cu restricții se plâng de dificultățile cu care se confruntă în această perioadă. Compania ApaVital Iași a decis să furnizeze apa doar în anumite intervale orare în mai multe localități din județul Iași până la sfârșitul lunii august. Din cauza secetei și a consumului ridicat de apă în alte scopuri decât cel menajer, s-a decis întreruperea furnizării pentru a se reface rezervoarele de apă din anumite zone. Întreruperile de apă apar în fiecare an, dar în această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de COVID-19 persoanele din zonele afectate cer o soluționare cât mai urgentă.

  

Related posts

În atenția cetățenilor din comuna Tătăruși!

Redacția

Comuna Vânători va avea drumuri asfaltate! Investițiile sunt de 1,4 milioane de euro

Redacția

Ziua Națională a României sărbătoriă în comunele din zona Pașcaniului (FOTO)

Redacția
Încarcă...