NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rechizitoriu AgroComplex: Mihai Bodoașcă și Vasile Pleșca susțin că nu știau în anul 2007 că Dumitru Pantazi era acționar majoritar la AgroComplex Lunca Pașcani!

Doi inculpați din lotul „AgroComplex” au susținut în fața procurorilor DNA că în momentul în care au participat la ștergerea datoriei firmei primarului Dumitru Pantazi către bugetul local, aceștia nu știau a cui este această societate.

 

Este vorba despre declarațiile date de Mihai Bodoașcă, fostul șef al Serviciului de Taxe și Impozite Locale, și Vasile Pleșca fost consilier local. Deși este de notorietate faptul că cei doi erau colaboratori foarte apropiați ai lui Dumitru Pantazi, aceștia au negat în fața procurorilor DNA că știau cine era acționarul majoritar al AgroComplex Lunca Pașcani S.A. în data de 19 septembrie 2007, atunci când a fost adoptată hotărârea ce ierta această societate de datoriile la bugetul local.

Mihai Bodoașcă susține nici mai mult, nici mai puțin, că nu avea nici cea mai vagă idee despre cine era în acționariatul AgroComplex, deși era de notorietate că aceasta aparținea lui Dumitru Pantazi.

„Nu cunoaște nimic în legătură cu acționariatul societății și nu știa că la momentul întocmirii referatului în cauză numitul Pantazi Dumitru (viceprimarul municipiului Pașcani la acea dată) era acționarul majoritar al societății AgroComplex Lunca Pașcani S.A.”, se arată în sinteza declarației date de Mihai Bodoașcă la D.N.A.

De partea cealaltă Vasile Pleșca, co-acționar cu fiul primarului Dumitru Pantazi la Pabo Sports și totodată nașul acestuia de cununie, a declarat în fața procurorilor D.N.A. că în momentul votului dat pentru radierea datoriei nu știa ce calitate mai avea primarul în AgroComplex.

„Nu știa exact structura acționariatului SC AgroComplex Lunca Pașcani S.A, însă știa că Pantazi Dumitru –viceprimar al municipiului Pașcani- fusese director la această societate. Nu știa ce calitate mai avea acesta la data de 19.09.2007 în firma respectivă”, este declarația lui Vasile Pleșca din rechizitoriu.

Declarațiile celor doi au fost date în contextul în care procurorii încearcă se demonstreze că hotărârea din 19 septembrie 2007, prin care AgroComplex Lunca Pașcani era scutită de la plata sumei de 962.950 lei, a fost una dată prin traficarea influenței pe linie ierarhică și de partid.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ultima ședință ordinară de Consiliu Local din acest an (VIDEO)

Redacția

Strada uitată de autorități în ”buricul” municipiului. Pășcăneni revoltați de condițiile în care circulă

Răzvan Grecu

Blocaj administrativ la Valea Seacă: Funcționarii au reclamat primarul interimar la prefect

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site