RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reabilitarea și extinderea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă va fi demarată, cel mai probabil, în 2022

Mult așteptatele lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de canalizare vor fi începute, cel mai probabil, anul viitor. Deocamdată contractele pentru aceste lucrări nu au fost semnate pentru simplu motiv că documentațiile pentru scoaterea la licitație a acestora nu sunt gata.

Chiar dacă Primăria Pașcani și-a făcut treaba, aprobând darea spre folosință a unui teren din Gâștești pentru a fi folosit de ApaVItal în acest proiect, procedurile de scoatere din circuiutul agricol al acestuia împidică demarare licitației pentru contractarea executantului, în scopul implementării proiectului.

În conferința de presă de săptămâna trecută, Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani, a explicat că entitatea ce o conduce și-a făcut treaba, iar de derularea proiectului răspunde ApaVital.

„În ultima comunicare pe care am avut-o ieri, atât cu domnul Doruș, cât și cu domnul Vlasie,am primit confirmarea că totul este în regulă. Le stau la dispozție oricând, comunicarea este, să zicem, mult mai intensă în ultimele luni. Am avut reprezentanți ai Primăriei care au fost la Iași în așa fel încât toată docmentația să fie în regulă.  Am înțeles că suntem pe calendarul de lucru normal, le stăm la dispoziție cu orice astfel încât să înceapă procedurile pentru apă și canal la Pașcani. Sunt foarte multe străzi pe care, după montarea rețelelor de canalizare și apă, dorim să le asfaltăm”, a explicat primarul Marius Pintilie.

  

Cele spuse de Pintilie au fost confirmate de Gheorghe Vlasie, reprezentantul ApaVital la Pașcani. Acesta a explicat că ritmul de implementarea este unul normal și că lucrările de investiții vor fi scoase la licitație după ce Direcția Agricolă Iași va scoate din circutiul agricol terenul pus la dispoziție de Primărie pentru implementarea proiectului.

„Așa este. Mai este de scos doar avizul de la Direcția Agricolă și gata. Într-o lună, o lună și ceva se încarcă pe SICAP (n.r. portalul de achiziții publice din România) pentur că nu cred că durează mai mult de o lună avizul de la Direcția Agricolă. Este ritmul normal. Au fost avize preliminare de la OSPA (n.r. Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice) și de la ANIF (Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare) pe baza cărora s-a solicitat de la Direcția Agricolă scoatere din circuitul agricol al terenului”, a confirmat Gheorghe Vlasie, reprezentantul ApaVital la Pașcani.

Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de investiții cifrate la aproximativ 15 milioane de euro din bani europeni, prin masterplanul accesat de operatorul județean, de care se vorbește din anul 2015.

Related posts

Autorităţile locale se lovesc de promisiunile din campanie

Ema Roman

Clienții casnici cu un singur loc de consum vor beneficia automat de plafonarea prețurilor la energie

Redacția

Probleme la gazonul recent montat în centrul municipiului

Irina Gherasim
Încarcă...