RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Razie la Pașcani. 66 de sancțiuni aplicate, 4 permise de conducere reținute, minoră depistată în flagrant la furat

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Paşcani, Secţiei  6 Poliţie Rurală şi cei de la Transporturi au acţionat pe raza de competenţă, respectiv în municipiul Paşcani, în cele două târguri săptămânale de pe raza comunelor Lespezi şi Hălăuceşti.

Acțiunea a avut loc pe data de 15 mai 2015, între orele 04:00 – 13:00, a vizat și comunele Moţca, Valea-Seacă, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu şi Todireşti pentru prevenirea infracţionalităţii stradale, a faptelor ilicite de comerţ, depistarea celor care comercializează produse de contrabandă sau bunuri provenite din infracţiuni, prinderea persoanelor urmărite sau a celor care se sustrag de la cercetări, prevenirea evenimentelor rutiere, cât şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Au fost vizate 10 zone de acţiune, fiind controlaţi 23 agenţi economici, 5 societăţi de pază şi 19 vânzători ambulanţi. Au fost controlate, de asemenea 75 de autovehicule. Au fost legitimate 81 de persoane. A fost depistată o persoană urmărită în temeiul legii. Au fost depistate 2 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Au fost aplicate 66 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.675 lei, dintre care 9 la Legea 61/ 1991, 9 la Legea 12/ 1990, 42 la O.U. G. 195/ 2002, 2 la Legea 333/ 2003 şi 4 conform altor acte normative. Au fost reţinute 4 permise de conducere, toate pentru neacordare prioritate pietoni.

  

 Exemple:

Advertisements

1. A fost depistat şi adus la cercetări C. O., de 22 ani, din mun. Paşcani, care este bănuit de comiterea a trei infracţiuni de furt din anexe gospodăreşti, fapte ce ar fi fost comise în perioada 2012-2014. Cercetările continuă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

2.A fost depistată în flagrant o   minoră de 15 ani, care ar fi sustras obiecte de îmbrăcăminte în valoare de 40 lei, dintr-un magazin alimentar. Prejudiciul a fost recuperat iar cercetările continuă.

Advertisements

3.D.P., de 45 ani a fost depistat pe raza mun. Paşcani conducând un autoturism, iar la trecerea de pietoni de pe str. Ştefan cel Mare nu a acordat prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii. Şoferul a fost sancţionat conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 390 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Acțiune a polițiștilor din Târgu Frumos și a Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași

Ema Roman

Un tânăr din comuna Vânători s-a ales cu dosar penal pentru că vindea articole pirotehnice

Redacția

Acțiune Rutieră la nivelul județului Iași: 289 de șoferi amendați și 7 permise reținute

Răzvan Grecu
Încarcă...