RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rachete cu rază lungă: Ucraina se angajează să nu atace teritoriul rus și să stabilească țintele cu aliații

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că țara va oferi garanții că nu va lovi Rusia dacă va primi rachetele cu rază lungă de acțiune pe care le-a cerut aliaților săi, potrivit CNN.

Sistem HIMARSFoto: U.S. Air Force / Zuma Press / Profimedia Images

„Deoarece Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acțiune care să nu permită inamicului să mențină apărarea și să o forțeze să piardă, este pregătită să coordoneze țintele cu partenerii”, a declarat joi ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, în cadrul unei întâlniri cu Comisia Europeană, relatează presa de stat Ukriniform.

  

Reznikov a făcut apel la alte țări să ajute Ucraina să stabilească capacități de apărare antirachetă. El a subliniat necesitatea de a obține sistemele Patriot și SAMP/T cu prima ocazie, împreună cu mai multe sisteme IRIS-T și NASAMS, care sunt ambele sisteme de apărare aeriană.

„Dacă am avea ocazia să lovim la o distanță de 300 de kilometri, armata rusă nu ar fi capabilă să mențină apărarea și ar fi nevoită să piardă. Ucraina este pregătită să ofere orice garanție că armele dumneavoastră nu vor fi implicate în atacuri pe teritoriul rusesc.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Coaliția, pe un butoi de pulbere din cauza noilor măsuri fiscale

Redacția

Aurescu afirmă susţinerea pentru aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, la Trilaterala pe teme de securitate România – Polonia – Turcia

Redacția

​Business report ​Cum l-a “transferat” pandemia pe Messi. Cronologia procesului lui Cîțu din SUA. Dezmățul din piața energiei. Cuibul de viespi. Critici dure la programul “Anghel Saligny”

Redacția
Încarcă...