RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul Energiei anunță un memorandum pentru Valea Jiului, care marchează ”începutul unei ere noi, a energiei verzi și a sustenabilității”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, luni seară, o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC, transmite News.ro.

”De-a lungul anilor, Valea Jiului a fost inima energiei pentru România, un loc unde tradiţia şi munca grea au modelat istoria şi comunitatea. În vizitele mele la Livezeni, Vulcan, Lupeni, Lonea şi Paroşeni, am simţit mândria şi spiritul oamenilor de aici, dar şi nevoia urgentă de schimbare şi speranţă pentru viitor”, a scris, luni seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei anunţă un nou capitol în această poveste.

”Am semnat un Memorandum de Înţelegere cu American Biocarbon Delaware LLC, marcând astfel începutul unei ere noi pentru Valea Jiului – una a energiei verzi şi a sustenabilităţii. Prin acest memorandum strategic româno-american, la care a participat şi Adjunctul Ambasadei SUA în Bucureşti, Michael L. Dickerson, ne angajăm să revitalizăm Valea Jiului în procesul de tranziţie justă, onorând tradiţia şi istoria acestei regiuni, în timp ce ne îndreptăm spre un viitor mai curat şi mai sigur”, a mai transmis ministrul.

  

Potrivit acestuia, ”înlocuirea treptată şi sigură a cărbunelui cu combustibil biocarbon este un pas major în transformarea energetică a României”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

UPDATE FCSB – Dinamo, 2-1 / Ciolacu: Un meci care merita jucat în faţa a 30.000 de suporteri / Sute de scaune sunt neocupate

Redacția

România a ajuns la capacitatea maximă de testare: record în ultimele 24 de ore

Redacția

Ionuţ Stroe (PNL) despre spitalele regionale: ”Ministerul Sănătăţii are practic toate datele problemei pentru a demara lucrările şi pentru a intra în ultima fază de execuţie, în 2023”

Redacția
Încarcă...