NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PSD vrea să amâne alegerile parlamentare până în martie 2021

Parlamentul a adoptat cu o viteză record, în doar șapte zile, o lege semnată de Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu și Cseke Atilla (UDMR) prin care Legislativul va stabili data viitoarelor alegeri parlamentare, nu Guvernul, cum se întâmpla până acum.

În lege nu este avansată o dată a alegerilor parlamentare, dar în expunerea de motive se arată că acestea ar putea fi împinse până la 15 martie 2021, fapt fără precedent de la adoptarea Constituției până acum.

Ei arată că, potrivit articolului 63 din Constituție, “alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului“.

Cum mandatul actualului Parlament expiră la 20 decembrie 2020, ei consideră că data limită a alegerilor poate fi 15 martie 2021. Cel mai devreme, apreciază ei, ele ar putea fi organizate la 6 decembrie 2020.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Advertisements

Related posts

19 candidaturi pentru Consiliul Local Paşcani, contestate de un păşcănean

Redacția

Primăria a împrumutat bani pentru reabilitarea unor străzi, dar nu poate să îi folosească. Consilierii sunt chemați la vot să deblocheze situația

Marius Parteni

Ministerul Finanţelor pune la dispoziţie o linie telefonică gratuită pentru anunţarea actelor de corupţie

Oana Cordoneanu
Încarcă...