NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PSD vrea să amâne alegerile parlamentare până în martie 2021

Parlamentul a adoptat cu o viteză record, în doar șapte zile, o lege semnată de Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu și Cseke Atilla (UDMR) prin care Legislativul va stabili data viitoarelor alegeri parlamentare, nu Guvernul, cum se întâmpla până acum.

În lege nu este avansată o dată a alegerilor parlamentare, dar în expunerea de motive se arată că acestea ar putea fi împinse până la 15 martie 2021, fapt fără precedent de la adoptarea Constituției până acum.

Ei arată că, potrivit articolului 63 din Constituție, “alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului“.

Cum mandatul actualului Parlament expiră la 20 decembrie 2020, ei consideră că data limită a alegerilor poate fi 15 martie 2021. Cel mai devreme, apreciază ei, ele ar putea fi organizate la 6 decembrie 2020.

  

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Advertisements

Related posts

Victor Ponta: Plata TVA-ului s-ar putea face la încasare, nu la facturare

Redacția

Senatorul Lazăr membru în comisia de anchetă privind abuzurile semnalate la referendum

Redacția

Comparație între votul de la locale și cel de la parlamentare, în Pașcani: PSD mai tare, PNL pierde teren, surpriza vine de la USR!

Marius Parteni
Încarcă...