RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Orban promite că de acum vor exista oameni la DSP care să răspundă la telefon

Ludovic Orban a reacționat sâmbătă, după experimentul desfășurat în direct de Digi24, care a sunat timp de jumătate de oră la telefoanele DSP, fără ca cineva să răspundă. Premierul spune că situația nu ar trebui să se mai repete, după ce guvernul a asigurat cadrul legal pentru detașarea de oameni la direcțiile de sănătate publică, pentru a putea răspunde la apelurile oamenilor.

„Până acum, mai aveau scuza că nu există resursa umană, a fost o creștere a cazurilor care a suprasolicitat resursa umană din DSP-uri. Începând de astăzi, există resursa umană la DSP-uri, ea trebuie folosită în mod inteligent. Dacă e necesar, se poate schimba și tehnic, deja am vorbit pentru a face îmbunătățiri tehnice în privința telefoanelor la care sună cetățenii, astfel încât să fie preluate apelurile, să crească numărul de persoane care răspund la telefoane”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă.

Digi24 a făcut vineri seara un experiment, în prezența secretarului de stat Raed Arafat: s-a pus în situația unui bucureștean care ar avea o problemă legată de COVID-19 și care ar avea nevoie să sune la DSP. A trecut aproape jumătate de oră până când de la capătul celălalt să se audă o voce umană care a îndemnat: „Ziceți”.

digi24.ro

  

Related posts

Masca de protecție, mai mult în buzunar decât pe față. Regulile de igienă sunt încălcate cu grație

Redacția

DSP Iași: Mii de cazuri de infecții respiratorii în județ

Redacția

Muncitor de la salubritate transportat la spital după ce i s-a făcut rău pe stradă

Oana Cordoneanu
Încarcă...