NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Aleșii din Pașcani nu și-au primit legitimațiile care atestă calitatea de consilier local

Șefii Primăriei Pașcani încălcă prevederile legii 393/2004, privind statutul aleșilor locali. La mai bine de un an de la investirea actualului legislativ, componenții lui nu au intrat în posesia legimațiilor, care le atestă calitatea.

 

La începutul mandatului toți consilierii au depus la Primărie câte o fotografie, care urma să fie atașată pe legitimație. Doar că aceasta nu a fost eliberată nici până astăzi.

Contactată telefonic, viceprimarul Gabriela Nedelcu a spus că va verifica cine este responsabil de eliberarea lor și va oferi un punct de vedere, de ce consilierii nu le-au primit. Ulterior ne-a spus că de acest lucru ar trebui să se ocupe Compartimentul Resurse Umane.

Situația a ieșit la suprafață odată cu conferința de presă de luni, 3 iulie, organizată de membrii comisiei de organizare a Zilelor Municipiului. Atunci, șeful Poliției Locale a spus că l-a însoțit pe consilierul Sorin Olariu când a vrut să măsoare suprafețele ocupate de comercianți, nu pentru a-i oferi protecție, ci pentru a certifica celor vizați, că este ales local.”Am asigurat prezența unor agenți pentru că aleșii locali nu au la această oră eliberate legitimațiile care le atestă calitatea”, a spus Vasile Avasiloaie, șeful Poliției Locale Pașcani.  

Conform articolului 8 aliniatele 1,2 și 3 din legea 393/2004, după declararea ca legal constituit a consiliului, consilierilor în funcţie li se eliberează o legitimaţie, care atestă calitatea de membru al consiliului, semnată de primar, respectiv de preşedintele consiliului judeţean.

Consilierii locali şi consilierii judeţeni primesc un semn distinctiv al calităţii lor de reprezentanţi aleşi ai colectivităţii locale, pe care au dreptul să îl poarte pe întreaga durată a mandatului.

Modelul legitimaţiei de consilier şi cel al semnului distinctiv, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului. Cheltuielile pentru confecţionarea acestora se suportă din bugetul local. Legitimaţia şi însemnul se pot păstra de către consilierii locali, după încetarea mandatului, cu titlu evocativ.

Advertisements
Loading...

Related posts

Medicul Camelia Bogdanici: de ce candidez la Parlament?

Redacția

Întrevedere româno-arabă pentru consolidarea relațiilor guvernamentale și cele de afaceri (FOTO)

Redacția

CP:Patru membri din Pașcani au participat la Congresul Național TSD

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site