NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Protocolul cu ApaVital introdus din nou pe ordinea de zi de primar. Consilierii vor decide în ce condiții se pot încheia contractele.

Consilierii locali vor decide în ședința de la finele acestei luni modul în care ApaVital va încheia contractele cu utilizatorii casnici, cei care locuiesc la bloc și agenții economici. Pe ordinea de zi se află introdus dinou proiectul prin care aleșii locali trebuie să aprobe protocolul încheiat între ApaVital și Municipiul Pașcani, privind delegarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare. Inițiatorul acestui proiect este primarul Dumitru Pantazi.

Ședința Consiliului Local este programată pentru data de 31 iulie, de la orele 10.00. Protocolul prezentat de operatorul ieșean s-a aflat și pe ordinea de zi a ședinței de luna trecută. Atunci primarul l-a retras după ce Actualitatea Tv dar și o parte din consilierii locali au susținut că pășcănenii ar putea fi puși în viitor să plătească apa meteorică.

De asemenea alți aleși locali au dorit să fie stipulat în protocol ca personalul preluat de la Prest Serv Apă să fie încadrat pe o perioadă nedeterminată. Reprezentanții ApaVital s-au conformat și au făcut corecțiile semnalate.

  

Astfel, la articolul 3 al protocolului este specificat faptul că angajații vor fi încadrați pentru perioadă nedeterminată de la momentul delegării serviciilor publice. În ceea ce privește modul în care se va face semnarea contractelor în forma actuală a regulamentului se specifică:”cu respectarea prevederilor Legii 241 din 22 iunie 2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare – Republicată și a Reulamentului Serviciului de Alimentare cu Apă și de Canalizare, punctul de delimitare a celor două instalații, publice administrate de operator și interioare aflate în proprietatea utilizatorului, fiind secțiunea de ieșire din contorul de branșament, montat în căminul de apometru„.

La ședința Consiliului Local ce va avea loc pe data de 31 iulie și-au anunțat prezența mai mulți președinți de asociații de proprietari și locatari. Aceștia vor încerca să îi determine pe consilieri să intervină pentru a asigura un cadru mai prielnic pentru semnarea contractelor de furnizare.        

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Prest Serv Apa nu mai intră în insolvență, se dizolvă!

Răzvan Grecu

Ce probleme ridică pășcănenii care vin în audiență la Primărie

Teona Gherasim

ApaVital ține ascuns modelul convenției pentru facturare și plată individuală a apei. Ce ascunde operatorul?

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site