NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Propuneri pe marginea proiectului de buget: Parcuri de joacă, bazin de înot, mai puțini bani pentru studii și servicii religioase (VIDEO)

Pășcănenii care au participat la dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget venituri și cheltuieli precum și a listei de investiții, au venit cu multe propuneri în ceea ce privește prioritățile pe care administrația locală ar trebui să le aibă în acest an.

 După prezentarea structurii bugetului  de către administratorul public Gică Zanet, a fost rândul cetățenilor și consilierilor să facă propuneri. Ion Moțatu, reprezentant al societății civile a întrebat de ce nu a fost prevăzută în bugetul de venituri și cheltuieli o sumă de bani pentru amenajarea unui loc special pentru pensionarii din acest municipiu.

Tot el a menționat că s-ar fi așteptat ca în proiectul de buget să se regăsească sume de bani pentru repunerea în funcțiune a spațiului de joacă din spatele blocului C5.“Cât reprezintă fondul de salarii la nivel de muncipiu?Ce sume de bani s-au cheltuit pentru mentenanța iluminatului public? Cred că ar fi mai bine ca la nivel de municipiu să fie implementat un sistem de iluminat pe bază de leduri. Ar reduce cheltuielile cu până la 70%”, a mai subliniat Ion Moțatu.

  

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Advertisements

Un alt pășcănean prezent la discuții a condamnat informația potrivit căreia cetățenii sunt dezinteresați de modul în care este cheltuit banul public. Mihai Bulea a venit și cu soluția pentru noul sediu al bibliotecii:”Partidele politice să funcționeze în sediul actual al bibliotecii, iar activitatea de acolo să se mute la partide. Anul trecut ați alocat niște fonduri pentru biserici, dar ați lăsat școlile cu conturile blocate. Nu sunt împotrivă dar mai ușor”, a susținut acesta.

Profesorul Ioan Radu a transmis administrației locale să conserve Palatul Cantacuzinllor, să se ocupe de amenajarea spațiilor de joacă pentru copii din municipiu și să ia în calcul construirea unui bazin.

Mihaela Spiridon, președintele Asociației Șansa 2010 a solicitat administrației locale un sediu pentru toate asociațiile non-guvernamentale din oraș.

Ziaristul Marius Parteni a avut și el o serie de propuneri către șefii Primăriei și consilierii locali: Solicit suplimentarea bugetului alocat activităților sportive din municipiu. De asemenea în trecut s-a vorbit despre amenajarea unor parcări cu plată la piața din vale, iar banii să ajungă în bugetul clubului. Vă rog să analizați posibilitatea ca Ștrandul Municipal să treacă la CSM, iar încasările să constituie suport la bugetul clubului. De asemenea vă rog să analizați posibilitatea înființării unui fond special pentru familiile cu nevoi speciale și un centru pentru mamele agresate sau oamenii străzii”, a susținut  acesta.

La dezbaterea publică au fost prezenți în jur de 30 de pășcăneni, primarul, administratorul public și nouă consilieri locali: Vasile Axinte, Codrin Toma, Adriana Cosău, Vasile Bălău, Benone Mihuț, Neculai Enea, Dorin Nechifor și Marius Pintilie.   

Advertisements

 {youtube}0UXD4vORonE{/youtube}

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primele locuințe ANL din Pașcani ar putea fi scoase la vânzare până la finele anului 2014

Răzvan Grecu

Veste bună pentru chiriașii ANL din Pașcani (DOC)

Redacția

Drumuri greu de asfaltat în județ din cauza contestaţiilor. Se reiau licitațiile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site