RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Promoția 2020 a Colegiului Tehnic CF “Unirea” și-a luat rămas bun de la anii de liceu într-un mod inedit

Curs festiv în online pentru absolvenţii Promoţia 2020, din cadrul Colegiului Tehnic CF “Unirea” Paşcani. Evenimentul a avut loc luni, 1 iunie, şi chiar dacă a fost într-o formă inedită, acesta a stat sub semnul emoţiilor specifice unei festivități, al nostalgiilor, al bucuriei şi regretelor deopotrivă.

Festivitatea care anunţa ultimul clopoţel al ciclului liceal nu a fost găzduită de Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”, ci de mediul online, pe platforma Zoom, toţi absolvenţii Promoţia 2020 răspunzând „Prezent!” la ultima strigare a catalogului. Alături de ei au fost cadrele didactice care le-au îndrumat paşii în toţi cei patru ani, dar şi invitaţi supriză.


Evenimentul a debutat cu Gaudeamus Igitur, cântecul absolvenţilor de pretutindeni.
Emoțiile și trăirile au fost la fel de autentice ca într-un cadru clasic, poate chiar amplificate de situația neobișnuită. Cuvântul de deschidere a aparţinut celor două directoare, Daniela Orăşanu şi Corina Ciopraga, a urmat un film de prezentare a Promoţiei 2020, tinerii fiind îmbrăcaţi în tricouri personalizate cu numele colegiului.


Tot evenimentul a fost presărat şi cu multe suprize, persoane cunoscute au intervenit online, cu mesaje motivaţionale.

  

Cunoscutul preot, profesor universitar Constantin Necula a adresat cuvinte de încurajare, de motivare, dedicate tinerilor absolvenţi Promoţia “Unirea Centenar”.


Un alt invitat supriză a fost profesor universitar Marian Staș, din cadrul Universităţii Harvard din Statele Unite ale Americii. Este și președintele asociației Clubul „Liderii Mileniului Trei”, un program educațional de leadership care sprijină dezvoltarea personală și profesională a tinerilor.


Şi artistul Andrei Leonte care a însufleţit atmosfera Balului Bobocilor din 2018 a transmis un mesaj de susţinere tinerilor absolvenţi.

Scenariul evenimentului a cuprins și premierea şefilor de promoţie, ultima strigare a catalogului, dar şi înmânarea cheii colegiului, simbol al continuităţii, al perpetuării valorilor .


Şase clase au absolvit în acest an Colegiul Tehnic CF “Unirea Paşcani”, liderul promoţiei fiind Alice Narcisa Chiriac care a absolvit cu emdia 9,77 profilul economic, specializarea ”Tehnician în activități economice”. Tinerei i se alătură și ceilalți colegi, șefi de promoție, la fiecare profil absolvit. Aceștia sunt: Cosmina Florina Pintileasa-profil Teoretic, Paula Iuliana Perțu-profil Economic și Ionuț Arseni-profil Tehnic.,

Este trist faptul că evenimentele generației 2020 nu s-au derulat conform rutinei obișnuite, dătătoare de bucurii, felicitări, îmbrățișări cu toți cei dragi, banchet, dans, dar s-au adaptat şi situaţiei actuale impuse de pandemia de coronavirus, ba chiar emoţiile au fost amplificate.
Tot din programul cu surprize a făcut parte şi intervenţia mai multor foşti absolvenţi, nume cunoscute, şefi de promoţie, care la fel au adresat tinerilor mesaje motivaţionale. Printre ei se numără Adrian Costea, din Londra, din New York Cosmina Covrig, cunoscutul rugbyst Ştefan Tincu din Franţa, Teona Ţehaniuc.

Evenimentul s-a încheiat pe cunoscuta melodie “Ani de liceu”.

Related posts

Elevii de la Colegiul “Sadoveanu” în recreaţie de poezie

Ema Roman

Sorin Cîmpeanu: Când orele de sport nu se pot desfășura în exterior, pot fi suplinite cu alte discipline, precum Educația pentru viață

Redacția

Târg de economie circulară la Liceul „Mihai Busuioc”

Redacția
Încarcă...