NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Piețele din Pașcani sub lupa Poliției. Fapte grave, ascunse după declarații mincinoase!

Piețele din Pașcani au fost în ultimele săptămâni de zile verificate atent de reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei. Principalele obiective au fost acelea de respectare a prevederilor cu privire la distanțarea socială, dar și a modului de desfășurare a actelor de comerț.
Acțiunile oamenilor legii au dat naștere unor suspiciuni, ce țin de modul de organizare a activității din cele două piețe.

Dispozițiile polițiștilor de eliberare a căilor de acces, și mesajul ca actele de comerț să se desfășoare în chioșcuri și pe tarabe, au creat nemulțumire în rândul acelor comercianți care spun că au plătit pentru suprafețele ocupate.


În perioada 15 – 19 mai 2020, după câteva acțiuni ale polițiștilor, piețele erau mult mai aerisite, în sensul că tot ceea ce însemna activitate de comerț pe trotuar a fost înlăturată, însă minunea a ținut doar câteva zile.

Surse participante la aceste acțiuni spun că lucrurile nu sunt deloc bine organizate în cele două piețe, iar asta ar ține și de reprezentanții Serviciului de Administrare . Unii agenți economici ar fi tolerați fără forme legale, cel mai probabil la mica înțelegere. Alții ar avea sediul societăților în alte localități, dar desfășoară acte de comerț în incinta piețelor, achitând taxe modice. Un exemplu este cel al unui comerciant din Dolj, care vinde cruci de marmură.

Actualitatea Tv va începe de mâine o campanie publică, prin care va arăta modul cum este organizată activitatea în aceste piețe, cine face legea și cum sunt taxați preferențial unii comercianți.

Am solicitat și reprezentanților Primăriei Pașcani să ne prezinte câteva răspunsuri la o serie de întrebări, pe care le așteptăm. De asemenea, am încercat să vorbim și cu Cristian Menegon, șeful Serviciului Administrația Piețelor, dar nu a răspuns apelurilor telefonice.

Într-o recentă declarație de presă, Menegon spunea:

“Și am să închei cu un singur lucru, pentru că am văzut că noi cei de la Administrația Piețelor suntem acuzați că am luat bani de acolo, că am fi furat bani, este o mare prostie ce debitează unii pe internet. Nu s-a atins nimeni niciodată și dacă ar fi pus mâna cineva de pe acolo pe vreun ban nu mai eram în funcție cu siguranță la momentul de față, nici eu și nici colegii mei de acolo. Nu se pune problema ca cineva să fi plecat cu bani de acasă de acolo”.


Conform informațiilor noastre, cel care ascunde se pare cu bună știință acest haos este chiar Cristian Menegon, iar unul din motive ține de colectarea unor bani care nu sunt fiscalizați. De îndată ce a aflat de ancheta jurnalistică, acesta a început să dea zvonul că a fost reclamat de niște consilieri și că urmează controale în piețe.


Ancheta jurnalistică a postului nostru de televiziune nu are nici o legătură cu aleşii locali. Ea vine tocmai să le arate tuturor cum se pierde banul public în piețele din Paşcani.

Advertisements

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi susține că achizițiile publice se fac legal

Răzvan Grecu

Primăria cere judecătorilor să explice dacă Pașcaniul mai este în contractul de delegare cu ApaVital (DOC)

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani – precizări importante pentru persoanele ieșite din autoizolare

Marius Parteni
Încarcă...