NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectul axei Iași-Suceava-Siret, semnat de Rovana Plumb la Casa Pogor

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, s-a întâlnit la Prefectură cu primarii comunelor ieșene și sucevene prin care va trece axa reabilitata Iași-Suceava-Siret. De altfel, ministrul și reprezentanții comunelor respective au semnat proiectul de reabilitare a celor 170 km de drum.

 

  

 

UPDATE ORA 12:40

Proiectul axei Iași-Suceava-Siret a fost semnat la Casa Pogor, în prezența primarilor celor 22 de localități prin care va trece drumul reabilitat.

Proiectul, care prevede alocarea a peste 70 de milioane de euro, a fost semnat de Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, Vasile Asandei, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, și Maricel Popa, președintele CJ Iași.

UPDATE ORA 10:40

Contractul de finanțare vizează cea mai mare investiție privind modernizarea infrastructurii rutiere din județele Iași și Suceava. Acesta este cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru care s-au prevăzut bani în actuala etapă prin Programul Operațional  Regional și înseamnă alocarea a aproape 73 mil. euro, din care 58 mil. fonduri europene și aprox. 9 mil euro de la bugetul de stat. Suma pe care trebuie să o asigure solicitanții este de 6 mil. euro, reprezentând 2% din valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile.

Proiectul, implementat în parteneriat cu județul Suceava, prevede reabilitarea a aproape 170 km de drum de pe teritoriul celor două județe, din care 92 km în județul Iași.

După finalizarea investiției, 22 de comune și orașe din judetele Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T).

Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel.

În județul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipotești, Bosanci, Udești, Stroiești, Dărmănești, Todirești, Moara și Șcheia, orașele Dolhasca și Liteni și municipiul Suceava.

Proiectul “Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 1 Iași-Suceava” a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Angajații Primăriei înlocuiesc plăcile de faianță de pe soclul statuii lui Ștefan cel Mare!

Marius Parteni

Trei răniți în urma unui accident rutier pe E85 la intrarea în Moțca

Marius Parteni

Sponsorizare pentru spitalul din Târgu Frumos din partea unei companii din Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site