NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectantul de la piața vale a trimis o nouă soluție, dar a cerut termen până în decembrie pentru a definitiva proiectul

Epopeea modernizării pieții agroalimentare din zona vale a municipiului Pașcani continuă. Conform primarului Marius Pintilie, proiectantul a cerut un nou termen pentru a livra un proiect conform caietului de sarcini care să se înscrie în suma de 7 milioane de lei pe care asocierea dintre proiectant și constructor și-au asumat-o prin contract.

În conferința de presă de astăzi, edilul șef a explicat că ultima propunere a proiectantului este în regulă din punct de vedere arhitectural, doar că prelungirea termenului de livrare a proiectului până în luna decembrie nu poate fi acordată.

Mai mult, Pintilie pare hotărât să tranșeze această dispută în justiție, acolo unde municipalitatea ar putea cere de la proiectant și constructor daune echivalente cu sumele împrumutate și dobânzile plătite până acum pentru acest proiect.

Advertisements

„A trimis o nouă propunere pentru clădirea nouă de acolo și eu le-am spus că de principiu sunt de acord cu designul clădirii, care este o clădire simplă, se încadrează perfect pe arhitectura celor două clădiri existente, corpul C3 și C4, adică unde sunt standurile acuma, nu fac referire la hala mare. Ei au cerut un nou grafic până în decembrie. Eu nu sunt de acord cu un nou grafic până în decembrie.Trebuie să chemăm juriștii, trebuie să vedem ce putem face pe acest contract”, a explicat primarul Marius Pintilie.

Advertisements
  

Reamintim că, în luna decembrie a anului trecut proiectantul a înaintat către municipalitate un proiect de modernizarea a pieței agroalimentare din zona vale în valoare de 22 de milioane de lei. De atunci și până acum între cele două părți au fost mai multe runde de negocieri, rămase însă fără niciun rezultat.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Consiliul Local Pașcani, în imposibilitatea de a funcționa din cauza unei erori

Răzvan Grecu

Eco Salubritate se va ocupa de anul viitor de acțiunea de dezinsecție, deratizarea și larvicidare

Marius Parteni

Aleşii locali cer un jurist ca să fie mai informaţi despre ce votează

Marius Parteni
Încarcă...