NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Copacii uscați de pe Esplanadă vor fi înlocuiți. Cereri săptămânale de la pășcăneni, pentru tăierea arborilor care creează probleme

Zeci de copaci tăiați pe raza municipiului Pașcani, dar sute plantați, acesta este bilanțul transmis de reprezentanții administrației locale, în cadrul conferinței săptămânale de presă care a avut loc la sediul primăriei. În perioada următoare, dacă timpul este favorabil, dacă nu, de anul viitor, se vor face noi plantări. Însă, în continuare sunt cereri săptămânale pentru tăierea arborilor care creează probleme locatarilor.  

”Am avut o discuție săptămâna aceasta, să facem un plan sau o schiță cu ceea ce vrem să plantăm în această toamnă. Deja am stabilit niște contacte cu furnizori. Am găsit niște copaci, să zicem sau arbuști de bună calitate și la preț absolut corect. Este un salariat care se ocupă de această propunere de plantare. Am discutat să facem și un bilanț al plantării lor cu tăierile în municipiul Pașcani. Să înțeleagă lumea că  am plantat mai mult decât am tăiat și în continuare intenționăm să plantăm mai mult decât se taie. Din păcate, sunt foarte multe cereri în continuare de tăieri, adică oamenii vin chiar eu știu vreo trei-patru cereri pe săptămână, le văd la mapă cu situații în care, copacii aproape că au ajuns în balcoanele locatarilor”, a declarat primarul Marius Pintilie.

Viceprimarul Cristian Rățoi a menționat că angajații de la Spații Verzi se vor ocupa de înlocuirea copacilor de pe esplanadă, care s-au uscat.

”Din ce am discutat cu inginerul peisagist care se ocupă de acest inventar, s-au tăiat cam în jur de 70 de copaci, iar la plantat am ajuns undeva la vreo 420,  dacă îmi amintesc eu bine. Oricum va fi o situație oficială pe care o veți primi la mapă. În perioada următoare ne vom ocupa și de înlocuirea copacilor de pe esplanadă, care sunt uscați. Și așa cum a zis și domnul primar, vom face o planificare pe zone cu ce copaci vom planta. Eu zic de la anul ca să nu avem surprize. Vom vedea, dacă toamna e ploioasă, vom planta, de anul acesta”, a precizat viceprimarul Cristian Rățoi.

Advertisements
  

 Administrația locală a înfrumusețat spațiile verzi din municipiu, cu flori, copaci și gazon. Pe Esplanada din zona vale au fost plantați arbuști, însă o parte dintre ei s-au uscat. Primarul Pintilie a ținut să menționeze că aceștia au fost aduși din pepiniera de la seră, nu cumpărați din bani publici.

Advertisements

”Insist pe un subiect discutat poate în lunile din urmă. Acești copaci care s-au uscat pe esplanadă sunt copaci din pepiniera noastră de la seră. Pentru acești copaci nu s-a achitat absolut niciun leu. N-a fost să fie, nu s-au prins, o parte, dar repet, nu s-au cheltuit bani publici pentru acești copaci, ca să putem să zicem că am făcut un fel de risipă. Deci din pepiniera noastră de la serele municipale”, a mai menționat primarul Pintilie.  

Activitățile de înfrumusețare, toaletare și curățenie pe raza municipiului, vor continua și în perioada următoare.

Advertisements
Advertisements

Related posts

8 pășcăneni își doresc funcția de primar, pe 27 septembrie!

Răzvan Grecu

Comisia pentru Zilele Municipiului s-a întrunit astăzi. Vezi care sunt propunerile de artiști. Cine vreți să cânte la Pașcani?

Ema Roman

Taxa de salubrizare va fi achitată din 2018. Contribuabilii pășcăneni o vor plăti la Serviciul Taxe și Impozite! Iată valoarea ei!

Marius Parteni
Încarcă...