NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiect nou pentru regularizarea Siretului. Guvernul trece la exproprieri

Regularizarea raului Siret inainteaza in ritm de melc. Desi procedurile legate de regularizarea cursului de apa in zona localitatii Alexandru Ioan Cuza au fost demarate acum cateva luni de zile, documentatia s-a plimbat printre ministere, iar proiectul nu a mai fost luat in calcul.

 

 

Sefii judetului au demarat procedura pentru exproprierea de utilitate publica, insa documentatia nu a fost aprobata intr-o prima etapa, din lipsa unor avize. Recent insa lucrurile au inaintat, iar proiectul a fost avizat de Ministerul Mediului si de cel de Finante, urmand ca in zilele urmatoare sa obtina si avizul de la Ministerul Justitiei pentru exproprierea celor care au teren in zona.

„Ieri (luni-n.r.) a fost semnata la Ministerul Mediului varianta finala a proiectului, urmand a se demara o Hotarare de Guvern privind declararea de utilitate publica a obiectivului si de a se trece la exproprieri. Totul se va finaliza in perioada imediat urmatoare”, a mentionat Felix Guzga, purtatorul de cuvant al Prefecturii Iasi. Dupa ani de asteptari, timp in care apele Siretului au ajuns sa inunde casele oamenilor din zona, autoritatile au reusit intr-un final sa miste lucrurile. Conform proiectului, ar fi nevoie de circa 27 milioane lei pentru ca lucrarea sa fie dusa la bun sfarsit. Guvernul ar urma sa aprobe plata acestei sume, iar Administratia Bazinala de Apa Siret va demara procedurile pentru efectuarea lucrarilor.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Consilierii locali, păcăliți de primar și șeful ARSACIS: Pașcaniul nu va beneficia de redevența solicitată. Iată explicația lui Paul Benesch!

Marius Parteni

Ședință extraordinară la final de an

Ema Roman

Consilierii locali din Pașcani așteptați joi să decidă asupra a 23 de proiecte de hotărâre

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site