NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Programul centrului after-school al Asociației „Lumină și Dar” a fost schimbat. Vezi noile criterii de selecție!

Asociația „Lumină și Dar” din Pașcani vine în ajutorul părinților cu posibilități financiare reduse, printr-un program gratuit de tip after-school. Centrul funcționa inițial după programul 8.00-16.30, dar acesta a fost redus cu jumătate de oră. De asemenea, la condițiile de selecție s-a modificat valoarea venitului pe membru de familie, de la 700 de lei la 1.000 de lei.

Programul îi vizează pe elevii din Pașcani și împrejurimi ce provin din familii cu o situaţie socio-economică precară care, în lipsa unui sprijin educaţional constant, sunt cei mai expuşi riscului de abandon şcolar. Centrul after-school beneficiază de sprijin financiar pentru rechizite, materiale didactice necesare, un spațiu recreativ, dar și personal calificat.

Elevii eligibili trebuie să fie de la clasele I-VIII, cu rezultate medii sau excelente. Programul este de la 8.00-16.00 și oferă și o masa caldă pe zi, sprijin prin consiliere psihologică și activități recreative și de petrecere a timpului liber.

Condiții pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii centrului: să aibă 1.000 de lei pe membru de familie (părinți/copii/bunici), condiție obligatorie și situații excepționale (părinți decedați, plecați în străinătate fără a ține legătura cu copilul, familii dezorganizate, monoparentale, abandon, copii din centrele de plasament).  

  

Mai multe informații despre centrul after-school puteți obține la unul din numerele de telefon 0766.463.854 (Costea Florentina) sau 0784.172.692 (Gândac Daniel).  

Advertisements

Related posts

Marșul pentru viață 2020 se mută online, în 17 mai

Redacția

Povestea preotului care are grijă ca niciun copil să nu adoarmă flămând

Redacția

AJOFM Iași: 130 locuri de muncă la Pașcani

Iulia Atodiresei
Încarcă...