NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Program redus de furnizare impus de ApaVital în Moțca, Sodomeni şi Boșteni. Fostul director al PSA: “Paşcaniul are prea multă sursă de apă, să nu facă faţă consumului “

Veşti proaste pentru clienţii ApaVital din Moţca, Sodomeni şi Boşteni. Operatorul judeţean reduce programul de furnizare a apei în aceste localităţi, pe motiv că a crescut consumulul de apă, odată cu încălzirea vremii.

 Reprezentanţii asociaţiei cred că apa este folosită în alte scopuri, cum ar fi udatul grădinilor, ceea ce în aceste condiţii este dificil să se asigure un nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

  

 “Din cauza scăderii nivelului de apă din rezervorul de 500 mc capacitate de la Moțca, pe fondul creșterii consumului de apă din suburbiile municipiului Pașcani, în perioada 21-31 mai 2015, ApaVital este pusă în neplăcuta situaţie de a furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 05.00 – 09.30 şi 17.30 – 22.00, către utilizatorii din comuna Moțca și în cartierele Sodomeni (zona superioară) și Boșteni, aparținând municipiului Pașcani. Menționăm că, în momentul de față, grupurile de pompare funcționează la capacitatea maximă, spun cei de la ApaVital.

 Operatorul Prest Serv Apa SA Paşcani aplică asemenea măsuri în condiţii de secetă, însă situaţiile au fost rare.

 ” Noi nu am redus programul de furnizare, decât în condiţii de secetă şi când nu era apă la sursă. Nu cred că în Paşcani se pune problema. Municipiul are prea multă sursă ca să nu facă faţă consumului“, ne-a declarat Ioan Prisecaru, fostul director al PSA Paşcani.

 ApaVital mai solicită clienţilor să utilizeze raţional apa, doar pentru consum uman şi menajer.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Gafele în administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi se țin lanț: o altă hotărâre adoptată cu erori crase!

Răzvan Grecu

Cele mai harnice primarii au fost premiate de APM

Redacția

Salariile funcționarilor, aprobate de consilierii de la putere. Liberalii împotriva lefurilor de 7000 sau 9000 lei

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site