NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Profesorii care fac meditații, obligați de ANAF să-și ia case de marcat și să plătească impozite

Profesorii care fac meditaţii sunt obligaţi să aibă casă de marcat, potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, spunând că profesorii trebuie să-şi declare veniturile şi să plătească impozit pentru ele. Astfel, potrivit adevărul.ro, profesorii care nu-şi declară veniturile obținute din meditaţii riscă oricând să fie verificaţi de fisc. Potrivit legii, orice bun personal sau venit suplimentar, care nu are acoperire în documentele fiscale, poate fi pus sub sechestru.

“Reamintim persoanelor fizice care realizează venituri din meditaţii că au obligaţia de a se înregistra fiscal şi de a îndeplini obligaţiile declarative şi de plată, în condiţiile legii. Veniturile din meditaţii se încadrează în categoria veniturilor din activităţi independente, fiind reglementate de prevederile Codului fiscal (Titlul IV – Capitolul II)”, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit ANAF, persoanele care realizează venituri din meditații au obligația de a depune la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), în termen de 30 de zile de la data începerii activității, în vederea declarării veniturilor estimate (definitivarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, datorate în condițiile legii, funcție de situația fiscală concretă, se realizează în anul fiscal următor, până la termenul limită de depunere a declarației).

ziaruldeiasi.ro

  
Advertisements

Related posts

Ce spun păşcănenii despre proiectul de lege care prevede creşterea alocaţiei copiilor la 100 de euro

Ema Roman

Afacerist pășcănean ajuns la 1000 de angajaţi: “eu am închis o fabrică în Italia, una în Polonia şi una în Germania”

Redacția

HoReCa, lovită din nou puternic de autorități

Redacția
Încarcă...