NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Produse tradiţionale în ţările cu mulţi români

Acestea vor fi comercializate în magazine specializate, în cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu Camera de Comerţ a României. Românii care trăiesc şi lucrează în străinătate vor putea simţi din nou gustul de acasă.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a declarat că, prin intermediul unor filiale ale Camerei de Comerţ a României ce vor fi deschise în ţările în care trăiesc comunităţi mari de români, se va înfiinţa o reţea de magazine în care să se poată vinde produse alimentare tradiţionale româneşti. „În luna august vom avea o săptămână dedicată diasporei, comunităţilor româneşti, în a doua jumătate a lunii august, când, pe mai multe secţiuni, vom prezenta proiectele, programele pe care le adresăm comunităţii noastre. Unul dintre acestea este programul de artă populară românească, un altul fiind cel de deschidere a unor reprezentanţe ale Camerei de Comerţ a României în zonele unde trăiesc comunităţile mari de români, proiect care vizează coagularea mediului de afaceri românesc din afară”, a spus David.

El a adăugat că pentru a coagula aceste comunităţi de afaceri în jurul unor proiecte, şi-a propus să deschidă, prin intermediul Camerei de Comerţ, un lanţ de magazine, în încercarea de a le oferi comunităţilor mari de români oportunitatea de a consuma produse făcute în România.
Ministrul a menţionat că parte a acestui proiect va fi şi organizarea a două târguri în ţările în care sunt comunităţi mari de români în jurul datelor de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, şi 30 noiembrie, Ziua naţională a românilor de pretutindeni, târguri sub titulatura Produs în România, care să reunească producătorii autohtoni care vor dori să-şi vândă produsele acolo.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Volkswagen şi Opel, cele mai cumpărate mărci auto la Iaşi

Redacția

Când se vor deschide restaurantele? Tătaru: Dacă evoluția pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc

Redacția

PRIMA LICENȚĂ DE PARC INDUSTRIAL OBȚINUTĂ DE CONSILIUL JUDEȚEAN LA IAȘI

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site