RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primele discuții pe marginea proiectelor din ședința ce va avea loc joi, 18 februarie, la Primăria Pașcani

Proiectele de hotărâre ce urmează să fie discutate în ședința extraordinară de joi, 18 februarie, au fost discutate astăzi în ședința comisiei de urbanism. Ambele nu au primit un vot favorabil.  

Cel privind aprobarea finanțării unui studiu de fezabilitate în vederea înființării unui Traseu Urban prin curse regulate pe teritoriul municipiului Pașcani, a înregistrat două voturi din partea consilierilor din PSD și trei abțineri ale celor din PNL.

În susținerea votului împotrivă, consilierii liberali au afirmat că la nivelul instituției se derulează un program european ce prevede realizarea unui plan de mobilitate urbană, de care tocmai fosta administrație PSD nu a vrut să discute în trecut.

“Am avut o asemenea propunere în mandatul trecut, pe care dumneavostră cei din PSD ați respins-o. Atunci am pierdut posibilitatea de a achiziționa mijloace de transport electrice”, a subliniat consilierul Cătălin Conache (PNL).

  

Acest proiect european, cu care fosta administrație PSD se mândrea, mai are ca scop realizarea strategiei de dezvoltare pe următorii ani și identificarea viitoarelor direcții privind întocmirea proiectelor privind atragerea de fonduri europene. Consilierul PSD Ionuț Prodan, membru în comisia de Urbanism, a susținut că aceste componente ale proiectului european s-ar putea întinde pe câteva luni de zile. Mai mult, aprobarea înființării unui asemenea traseu implică modificarea contractului de delegare către CLP Ecoserv SRL și achiziția unui autobuz suplimentar. Chiar și așa, un autobuz ar încurca și mai mult      

Ce de al doilea proiect, cu privire la aproarea finanțării transportului elevilor, prin curse regulate pe perioada reabilitării Școlii ”Iordache Cantacuzino”, de la sediul acestei instituții către Școala ”Ion Creangă”, și retur, a înregistrat cinci abțineri, două de la PSD și alte trei de la PNL.

Consilierul Cătălin Conache, membru în Consiliul de Administrație al școlii ”Iordache Catacuzino”, a explicat că la nivelul instituției a fost respinsă o asemenea idee și nici nu există o solicitare scrisă din partea părinților. Tot el a mai propus să fie analizată asigurarea transportului pentru elevii școlii care au fost repartizați către Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”.

Aleșii locali vor discuta în plenul ședinței Consiliului Local din 18 februarie aceste proiecte. Ele sunt depuse sub semnătura grupului PSD și Sorin Olariu PMP.     

Related posts

Ședința pentru soarta gunoiului a fost uitată. Dumea: ”Nu am promis eu nimic”

Marius Parteni

Se lărgește partea carosabilă în zona localității Bălțați

Redacția

 Imagini aeriene cu nodul de tip turbion de la intersecția autostrăzilor A7 și A8 construit în zona Sodomeni – Pașcani

Redacția
Încarcă...