NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Primele cazuri de gripă în județul Iași

Medicii infecţionişti trag un semnal de alarmă cu privire la importanţa vaccinării antigripale pentru că primele cazuri de gripă deja au fost înregistrate.

Într-un singur caz a fost vorba despre virusul de tip B, restul fiind de gripă tip A. Persoanele care se îmbolnăvesc de gripă se recuperează medical în câteva zile, dar probleme sunt în cazul celor care sunt predispuşi la complicaţii precum pneumonii grave, crize astmatice, miocardită sau insuficienţă cardiacă. „În ultimele două săptămâni au fost două astfel de cazuri, de această dată gripa AH1N1, cu o stare generală influenţată, motiv pentru care pacienţii se află sub supraveghere medicală, sub tratament, atât cu medicaţie antivirală, dar şi cu medicaţie antibiotică, întrucât prezintă suprainfecţii la nivelul căilor respiratorii. Este o perioadă în care ne aşteptăm ca numărul cazurilor de gripă, viroze respiratorii să crească. Putem sfătui populaţia să evite locurile care sunt deosebit de aglomerate, în spaţii închise. Populaţia trebuie să poarte măşti de unica utilizare, să folosească batistele de unică folosinţă, spălatul pe mâini cu apă şi săpun. Şi să se vaccineze”, a declarant prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Totodată, este recomandat să nu duceţi copilul în colectivitate dacă prezintă febră, frisoane, tuse sau secreţii nazale abundente.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Fostul primar al Pașcaniului internat în stare gravă la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași

Marius Parteni

UPU nou la „Sf. Maria“ pentru cei 40.000 de copii ce ajung anual aici

Redacția

Psihiatrul și neurologul Dulcan: “Un stres, o furie, o mânie de cinci minute poate să blocheze celulele sistemului imunitar aproape până la cinci-șase ore!”

Redacția
Încarcă...