NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Agenția Europeană a Medicamentului despre vaccinul AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului ar urma să anunțe astăzi concluziile evaluării sale asupra vaccinului produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Este primul pas înainte de autorizarea serului în Uniunea Europeană.

În China, țara de unde a pornit pandemia, echipa Organizației Mondiale a Sănătății începe investigațiile în locurile unde au fost semnalate acum mai bine de un an primele cazuri. Sinteza dimineții, cu Sorin Moțatu.

Reporter: Dacă va primi aprobarea, vaccinul de la AstraZeneca va fi al treilea ser folosit în țările comunitare, după cele produse de Pfizer-BioNTech și Moderna. Acest ser este mai ieftin și poate fi păstrat la temperaturi între 2 și 8 grade Celsius. Reprezentanții AstraZeneca au dat lămuriri și în legătură cu faptul că vaccinul nu ar trebui inoculat persoanelor peste 65 de ani, recomandare făcută de Germania; ei au dat asigurări că vaccinul oferă un răspuns imun foarte bun în cazul persoanelor vârstnice.

  

Deocamdată, în contextul în care întârzie furnizarea donzelor în unele state, Comisia Europeană va detalia astăzi un mecanism prin care se va solicita atât notificarea, cât și autorizarea exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 din blocul comunitar. Între timp, imunizarea a început la o scară mai redusă în țări din Africa, iar peste Ocean, în Statele Unite, au fost raportate primele cazuri cu noile tulpini sud-africane.

Primele doze ale vaccinului rusesc „Sputnik” sosesc astăzi și în Algeria, ieri primind un prim lot și Bolivia.

Comunitatea medicală internațională urmărește și activitatea experților Organizației Mondiale a Sănătății, care au ieșit din carantină și timp de două săptămâni vor cerceta la Wuhan, la fața locului, cauzele care ar fi dus la apariția virusului.

radio romania actualitati

Advertisements

Related posts

Record negativ și la Iași. 334 de cazuri noi în 24 de ore

Redacția

Antigel şi şobolani: două cazuri complicate tratate la Spitalul „Parhon” din Iași

Redacția

Record: 37 de copii născuţi într-o singură zi la maternitate, la Iaşi

Redacția
Încarcă...