NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Adolescenții au doar jumătate din riscul de infectare cu coronavirus al persoanelor de peste 20 de ani

Un nou studiu publicat în Nature Medicine Journal concluzionează că riscul de infectare al tinerilor între 10 și 19 ani este “aproximativ jumătate” din riscul celor de peste 20 de ani. De asemenea, 4 din 5 pacienți tineri infectați cu coronavirus nu dezvoltă simptome deloc.

Studiul publicat de revista Nature precizează că și cazurile de coronavirus asimptomatice sunt infecțioase, ceea ce înseamnă că școlile ar putea acționa ca vectori de infecție pentru publicul larg.

Autorii speră că aceste rezultate vor ajuta doctorii de pe întreaga planetă în dezvoltarea de strategii pentru domenii precum învățământul, puternic afectat de epidemie.Tinerii, de două ori mai rezistenți decât cei peste 20 de ani

Tinerii, de două ori mai rezistenți decât cei peste 20 de ani

Rezultatele se bazează pe simulări digitale ale unor focare de infecție în 146 dintre capitalele lumii. În prima fază, autorii au folosit cazuri de coronavirus din China, Italia, Japonia, Singapore, Canada și Coreea de Sud pentru a vedea care este efectul vârstei asupra simptomelor și a ratei de transmitere a patogenului.

  

Desigur, trebuie să reținem că vorbim despre rezultate simulate, nu observate în teren. Simulările sunt pe atât de bune pe cât de bune sunt datele de care dispunem, și încă sunt multe necunoscute legate de coronavirus.

Redeschiderea școlilor: posibilă, dar încă riscantă

Spre deosebire de cazurile similare cu gripă sezonieră, în care închiderea școlilor duce la scăderea bruscă a răspândirii patogenului, autorii nu au observat un comportament similar pentru coronavirus.

Rosalind Eggo, coautor al studiului: „Redeschiderea școlilor rămâne un subiect complicat. Am adus niște rezultate ce arată un risc mai scăzut de infecție în rândul tinerilor. Nu am putut estima cât de periculoase sunt cazurile asimptomatice față de cele simptomatice, dar cu siguranță ambele categorii rămân infecțioase.”

Per total, lucrarea concluzionează că închiderea școlilor este semnificativ mai puțin eficientă contra coronavirusului decât în cazul altor virusuri respiratorii. Cu toate acestea, “mai puțin periculos” nu înseamnă “fără de pericol”. Orice decizie în acest domeniu trebuie luată cu precauție, și cu cât mai multe date la îndemână.

Libertatea

Advertisements

Related posts

Mii de persoane l-au pupat pe Mitropolitul din Muntenegru, mort de Covid-19

Redacția

O nouă clinică la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi

Redacția

VIDEO: Şoferii de TIR, mesaj pentru românii care sunt ţinuţi în case de pandemia de coronavirus

Redacția
Încarcă...