NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul vrea să dea hidrofoarele la ApaVital. Operatorul nu a plătit niciun leu timp de 3 ani jumătate către RAGCL pentru folosirea lor. Acum vrea 10.000 de lei pe lună! Prest Serv Apa a plătit pentru trei ani 900.000 de lei către regie!

Primarul Dumitru Pantazi încearcă din nou să convingă consilierii din opoziție să fie de acord cu transferul către Apa Vital a administrării hidrofoarelor folosite pentru ridicarea presiunii apei calde și reci la blocurile din Pașcani. În prezent, RAGCL are în administrarea aceste hidrofoare, însă ApaVital le folosește gratuit de 3 ani și jumătate, refuzând să încheie o înțelegere contractuală cu regia de termoficare.

 

 

  

Solicitarea de transfer este făcută de către ApaVital, iar edilul șef este un susținător al acesteia. Pentru ca un astfel de proiect să treacă sunt necesare 13 voturi din cele 19, astfel că opoziția are ultimul cuvânt de spus, iar până acum au respins de câteva ori acest proiect.

Hidrofoarele au fost achiziționate odată cu reabilitarea centralelor termice ale municipiului Pașcani, proiect finanțat printr-un împrumut la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Rolul lor este de a asigura o presiune constantă pentru apa caldă la blocuri. Imediat după achiziție, acestea au fost folosite însă și pentru ridicarea presiunii apei reci.

În acest sens, între RAGCL și Prest Serv Apa a fost încheiat un contract de prestări servicii, iar în urmă cu câțiva ani fostul operator de apă a fost obligat de judecători să plătească pentru perioada 2006 – 2008 contravaloarea serviciilor de ridicare a presiunii apei către RAGCL în valoare de peste 900.000 de lei.

Advertisements

Contactat telefonic, actualul director al RAGCL, Gelu Nedelcu, a explicat că acea sumă reprezenta în mare parte consumul de energie electrică. Cât despre actuala situație, acesta a spus că până acum Apa Vital a refuzat să semneze un contract pentru acest serviciu, însă operatorul ieșean este cel care plătește energia electrică.

În urmă cu câteva zile ApaVital anunța printr-un comunicat de presă că aceste hidrofoare necesită reparații și că acest lucru se poate face doar dacă sunt în administrarea societății ieșene.

„În municipiul Paşcani există un număr de 8 staţii de hidrofor care au ca scop ridicarea presiunii apei la un nivel care să permită o presiune suficientă pentru utilizatorii aflaţi la ultimele niveluri ale blocurilor de locuinţe.

Din motive care nu ţin de societatea noastră, din lista iniţială a bunurilor de retur predată de către UAT Paşcani spre exploatare către SC ApaVital SA nu au făcut parte şi sistemele de ridicare a presiunii apei (hidrofoarele) acestea rămânând a fi administrate de către R.A.G.C.L. Paşcani, care se loveşte de mari probleme privind reparaţia acestora în condiţiile stării precare a instalaţiilor”, se arată în comunicatul de presă.

Advertisements

Contactat telefonic, reprezentantul ApaVital, Gheorghe Vlasie, a spus că operatorul nu putea încheia un contract cu RAGCL pentru că nu ar fi fost legal și că operatorul ieșean va factura către regia de termoficare doar energia electrică folosită pentru utilizarea hidrofoarelor, costurile de reparare urmând a fi suportate societatea din Iași.

Subiectul va fi tranșat în ședința ordinară a Consiliului Local ce va avea loc joi 21 decembrie, iar atunci poate se va răspunde la o întrebare simplă și de bun simț: de ce RAGCL nu a încheiat un contract cu Apa Vital așa cum a avut cu Prest Serv Apa, de vreme ce o instanță a decis că o astfel de relație comercială este legală!  

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Marţi – şedinţă extraordinară pentru un nou tarif la energia termică

Ema Roman

Primăria Pașcani a anunțat semnarea studiului topografic, pentru drumul expres Bacău –Suceava

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada fundac Fântânele, din Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site