RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Centrale termice subvenționate de Primărie doar familiilor care chiar au nevoie, este promisiunea primarului! Liberalii au propus montarea de centrale în toate locuințele ce aparțin sau sunt administrate de municipalitate!

Proiectul liberalilor de a monta centrale termice, pe cheltuiala municipalității, la locuințele sociale și la cele de tip ANL, este contracarat de primarul Dumitru Pantazi. Edilul șef a promis pe Facebook că împreună cu echipa sa lucrează la un proiect de hotărâre pentru acordare de subvenții, celor care au nevoie cu adevărat de bani, pentru achiziția de centrale termice.

 

  

„Pentru această lună, lucrez alături de echipa din Primărie la un proiect de hotărâre privind acordarea de subvenții familiilor care au cu adevărat nevoie de bani pentru centrale termice în apartamente. La solicitările depuse se vor face și anchete sociale”,  a promis primarul Dumitru Pantazi.

Inițiativa edilului vine după ce liberalii s-au plâns ,în ședința ordinară a lunii august, că proiectul prin care municipalitatea monta pe cheltuiala sa centrale termice la locuințele sociale și de tip ANL nu a fost pus pe ordinea de zi pentru a fi discutat și votat.

„Avem depuse mai multe proiecte de hotărâre la Consiliul Local. Am înțeles că nu au făcut 30 de zile,așteaptă doamna secretar să primească rapoarte. Nu mi se pare normal să ne întindem la limita celor 30 de zile. De exemplu, era proiectul prin care solicitam să montăm centrale termice la blocurile ANL și blocurile de locuințe sociale. E datoria noastră a proprietarilor. Cred că acel proiect de hotărâre trebuia să ajungă pe masa consiliului local să stabilim ce facem. Oamenii de acolo, chiriașii trebuie să știe ce facem. Este târziu domnule primar, ați spus că vă gândiți și la oamenii care nu au resurse financiare pentru a-și pune centrale. Ați găsit acea soluție?”, l-a întrebat pe primarul Dumitru Pantazi, consilierul liberal Claudiu Bodoașcă, pe 26 august.

I-a răspuns lui Claudiu Bodoașcă, Gică Zanet care a intervenit și a anunțat că primarul Dumitru Pantazi va iniția un astfel de proiect.

„La blocurile ANL nu suntem noi proprietarii, ci statul și trebuie să solicităm aprobare pentru montarea de centrale, iar la locuințele sociale va iniția primarul un proiect de hotărâre prin aparatul de specialitate”, a intervenit în discuție administratorul public, Gică Zanet.

 

Related posts

Noi marcaje rutiere pe străzile din Pașcani. De miercuri vor fi instituite sensuri unice

Redacția

Județul Iași va avea o strategie de dezvoltare pentru perioada 2021-2027

Redacția

Accident rutier pe strada Dragoș Vodă din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...