RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi dezinteresat de soarta angajaților de la Prest Serv Apa Pașcani. Sindicaliștii de la societate nu au fost primiți la negocierile de aderare la ARSACIS!

Consilierul local Benone Mihuț i-a atras atenția, în plenul ședinței de Consiliu Local, primarului Dumitru Pantazi față de problema socială pe care o reprezintă o eventualitate disponibilizare în masă a salariaților de la Prest Serv Apa, în urma aderării la ARSACIS.

Mihuț, care este lider de sindicat la Siretul SA, a solicitat ca în contractul de delegare a serviciului de apă-canal către Apa Vital Iași să se stipuleze obligativitatea ca noua firma ieșeană să mențină angajații preluați de la Prest Serv Apa Pașcani, pe întreaga perioadă a derulării investițiilor în municipiul nostru.

  

„Trebuie precizat în contractul de delegare o clauză prin care angajații de la Prest Serv Apa să fie păstrați de noul operator, cel puțin până la încheierea investițiilor pe care aceștia le vor face în Pașcani. Sau măcar pentru 3 ani,” a propus Mihuț.

Consilierul PSD s-a interesat la primarul Dumitru Pantazi de ce sindicaliștii de la Prest Serv Apa nu au fost primiți la negocierile comisiei de aderare la ARSACIS, deși solicitaseră acest lucru.

În replică primarul Dumitru Pantazi a explicat că atunci când aceștia au făcut solicitatea, era deja pe finalul negocierilor și nu mai avea rost.

Menționăm că în aceeași ședință de Consiliu Local, primarul Dumitru Pantazi și-a prezentat raportul de activitate în cadrul căruia a opinat că anul acesta a crescut șomajul și a scăzut puterea de cumpărare. Față de aceste afirmații, lipsa protecției sociale față de angajații de la PSA Pașcani și creșterea prețului la mc de apă nu par a fi măsuri adecvate.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

PSD și PMP uită ce nu au făcut! Vor cursă specială pentru elevii relocați în Fântânele, dar nu au avut ochi pentru cei ce trec printre firele de cale ferată

Răzvan Grecu

Proiectantul de la piața vale a notificat Primăria că va reface documentația, astfel încât modernizarea să poată fi realizată

Răzvan Grecu

Măsurile luate împotriva unui șofer de la Gospodăria Comunală, după imaginile apărute pe Facebook

Marius Parteni
Încarcă...