NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sănătatea subfinanțată la Pașcani. Sportul, Cultele și Cultura primesc de la Bugetul Local de 8,5 ori mai mult!

Situație alarmantă la Pașcani! Sănătatea nu este printre prioritățile Administrației Locale. Conform raportului privind starea economică, socială și de mediu a municipiului nostru, în 2013 pentru Sănătate s-au cheltui doar 362.960 de lei, ceea ce reprezintă 0,72% din totalul cheltuielilor municipalității.

 

Această sumă face ca Sănătatea să ocupe penultimul loc, după Agricultură pentru care au fost alocați 0,31% din buget, în lista priorităților lui Dumitru Pantazi care a considerat, iar consilierii locali au aprobat, că mai importantă este finanțarea sportului, cultelor religioase și culturii pentru care a alocat 6,11%, adică 3.099.260 de lei.

Față de anul 2012 se observă o scădere a finanțării Sănătății cu 2,4%, în timp ce la Sport, Culte și Cultură se constată o dublare a cheltuielilor.

Contactat telefonic dr. Costică Pânzaru, directorul Spitalului de Urgență Pașcani, a declarat că unitatea pe care o conduce a primit din suma alocată pentru Sănătate doar 145.000 de lei în 2013, restul banilor fiind alocați dispensarelor locale.

„Noi am primit în 2013 doar 145.000 de lei din suma alocată pentru Sănătate. Față de comparația făcută de dumneavoastră, dintre finanțările de la Sănătate și Sport, Culte și Cultură nu pot să spun decât că asta este cultura Consiliului Local”, a declarat dr. Costică Pânzaru, directorul Spitalului de Urgență Pașcani.

Menționăm că purtătorul de cuvând al Primăriei, primarul Dumitru Pantazi nu a putut fi contactat pentru a-și prezenta un punct de vedere.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Iluminat festiv de 70.000 lei pe Esplanadă, scările mari şi mici ale municipului. Primăria nu ştie ce cumpără şi nici ce se montează!

Ema Roman

Singurul candidat înscris pe un post din Primăria Pașcani, a câștigat concursul

Oana Cordoneanu

Grevă japoneză în Primăria Pașcani

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site