NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi a refuzat să explice cum au ajuns semnăturile cetățenilor nemulțumiți de ApaVital în posesia sa!

Primarul Dumitru Pantazi a refuzat să explice astăzi cum de semnăturile de susținere a proiectelor de hotărâre cu privire la retragerea din ARSACIS și de denunțare a contractului de delegare a serviciului de apă-canal către ApaVital au ajuns în posesia sa.

 

Interpelat public în ședința de Consiliu Local de Ion Moțatu, unul dintre inițiatorii acestui demers, cu privire la calitatea în care a făcut plângere penală la Poliția Pașcani cu privirea la suspiciunea unor infracțiuni de fals, edilul șef a răspuns că în calitate de primar.

  

Acesta nu a explicat cum de acele documente au ajuns în posesia sa pentru a le consulta, deși legea prevede că verificarea lor trebuie făcută doar de secretarul Unității Administrativ Teritoriale care are în sarcină să supravegheze ca inițiativele cetățenești să ajungă în plenul legislativului local, fără ca executivul să poată interveni în acest proces.

Dionisie Afloroaie, consilierul personal al primarului  a intervenit în discuție explicând că demersul primarului de a sesiza Poliția a fost făcut în conformitate cu Codul Penal. Afloroaie nu a explicat nici el reprezentantului societății civile de ce principiul separației puterilor în stat garantat de Constituția României și legea administrației publice locale a fost călcat în picioare de Dumitru Pantazi atunci când acesta a cerut și a primit spre consultare documentația depusă la secretariatul Consiliului Local.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Licitația pentru construcția noului cimitir urmează să fie demarată în următoarele săptămâni!

Marius Parteni

Au început lucrările pentru montarea instalațiilor de semaforizare în trei intersecții din Pașcani

Răzvan Grecu

Primăria împarte tichetele sociale de sărbători

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site