RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Primarul din Moţca cere să fie exclus din PNL. El s-ar fi înţeles cu PSD pentru o candidatură la viitoarele alegeri

Un primar din zona Pașcani cere președintelui organizației județene a partidului din care face parte să îl excludă. Este vorba despre Constantin Serioja Hobincă, cel care a fost ales primar al comunei Moțca după ce a candidat pe lista PNL la alegerile din anul 2012. Dorința edilului a fost exprimată prin intermediul unui mesaj postat ieri pe contul de facebook. Iată ce a scris primarul liberal:

”Vă mulțumesc domnule Președinte Cristian Adomniței pentru TOT ce ați făcut pentru Comuna Moțca și deasemeni pentru TOT ceea ce faceți pentru organizația Comunală PNL Moțca, acum după fuziune. SUCCES în toate alegerile care vor urma!

  

Vă mulțumesc că NU m-ați ajutat să îndeplinesc promisiunile electorale pe care le-am făcut împreună, adică are Moțca Grădiniță nr. 2 terminată și Drumul de la Boureni … este terminat.

Vă solicit în mod public să mă excludeți din Partidul Național Liberal pentru că în condițiile actuale nu pot să mai reprezint interesele acestui partid. Dacă nu găsiți un motiv mai serios, inventați unul. Vă dau eu o sugestie: nu mi-am plătit cotizația de la 1 ianuarie 2013. (adică 100 lei/lună x 20 de luni). Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și rezolvare!”.

Reacţia acestuia vine ca urmare a unei înâlniri ce a avut loc vineri, 22 august, în Moţca şi la care au participat reprezentanţi locali şi judeţeni ai PNL ŞI PDL. La această întâlnire, unde s­-a pus bazele viitoarei colaborări, primarul Hobincă nu a fost invitat.

În realitate, în mediile politice, se vorbeşte de multă vreme despre o serie de primari şi consilieri care doresc să facă pasul spre alte formaţiuni, iar această situaţie pare să îi fi venit ca o manuşă primarului din Moţca. El ar fi bătut de mult timp palma cu cei din PSD, după ce a văzut că organizaţia PNL din localitate, dar şi şefii de la Iaşi nu l-au recunoscut ca lider, în ciuda faptului că a câştigat fotoliul de primar. Apropierea de PSD vine şi ca urmare a unei afirmaţii conform căreia şi-ar dori să închidă axa social democrată de pe DE 85. Comuna Moţca este singura care nu este condusă de un primar PSD, după cele din Ciohorăni, Mirosloveşti şi Cristeşti.

Un alt motiv pentru care Hobiincă nu ar spune nu ofertei PSD este postura de candidat la viitoarele alegeri locale, care i-ar aduce o grijă în minus. Aşa ar elimina din competiţie un contracandidat şi ar plăti o poliţă liberalilor, care l-au făcut primar, la fel cum a procedat cu fostul primar Costel Arteni, cât timp i-a fost subaltern.     

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ședință de Consiliu Local comuna Răchiteni, 24 august 2022 (VIDEO)

Redacția

Tătăruși, singura localitate din România unde iluminatul stradal se face cu o sursă dublă de energie verde

Redacția

Îndeletniciri în această perioadă: Un bărbat a încercat să se automutileze, apoi și-a dat foc la casă

Oana Cordoneanu
Încarcă...