NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul anunță că săptămâna viitoare va semna contractul de concesionare a iluminatului public! Contestația Electomagnetica S.A. a fost respinsă!

Concesionarea seriviciului de iluminat public către Urbioled SRL intră în linie dreaptă. Primarul Dumitru Pantazi a anunțat pe pagina sa de Facebook că cei din Consiliul Național de Soluționar a Contestațiilor au respins astăzi contestația formulată de Electomagnetica S.A. împotriva rezultatului licitației prin care firma Urbioled SRL a fost desemnată câștigătoare.

Valoarea contractului este de 21 de milioane de lei, bani din care se va plăti modernizarea iluminatului public pe 16 străzi din municipiu, dar și mentenanța sistemului. Conform documentației de atribuire avizată de consilierii locali, va fi modernizat iluminatul public pe 16 străzi din oras: Gării, Vatra, Crinilor, Stadionului, Zimbrului, Dragoș Vodă, Ceferiștilor, 1 Decembrie 1918, Republicii, Ștefan cel Mare, Gradiniței, Modovei, Eugen Stamate, Mihail Kogalniceanu, Sportului și Abatorului.

Aici vor fi montați peste 700 de stâlpi și 2.280 de lămpi moderne, lucrări în valoare de 4.684.869,00 lei fără TVA. De asemenea, vor fi făcute lucrări de înlocuire și extindere a rețelelor de iluminat stradal, mai ales în suburbii unde vor fi amplasate 2.644 lămpi și peste 100 stâlpi, lucrări cu valoare de 6.673.000,00 lei fără TVA.

„Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins cererea făcută de SC Electromagnetica SA privind licitația pentru modernizarea, extinderea și creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în Municipiul Pașcani. Data deciziei pe fond fiind vineri, 10 04 2020.Astfel, a rămas valabilă procedura de atribuire la care este câștigător SC Urbioled SRL din Iași, iar de săptămâna viitoare contractul de concesiune va fi semnat și cuprinde următoarele lucrări – modernizarea rețelelor electrice va fi facuta pe 16 strazi din oraș” se arată în postarea primarului Dumitru Pantazi.

Lucrările se vor întinde pe 8 luni de zile, însă plata va fi făcută în rate din bugetul local. Sistemul de iluminat public va fi unul inteligent prin intermediul unui sistem de telegestiune.

Reamintim că în Iași și Roman modernizarea sistemului de iluminat public se face prin bani europeni, la costuri mult mai mici ca la Pașcani. Dumitru Pantazi declara vara trecută pe acest subiect că implementarea fondurilor europene este greoaie și din această cauză a ales ca această lucrare să fie făcută din bani de la bugetul local.

loading...
Advertisements

Related posts

Dumea a demisionat de la Eco Salubritatea

Răzvan Grecu

ANALIZĂ Autostrăzile, capitolul unde România nu a intrat în Europa

Redacția

Zile de coșmar pentru locuitorii de pe strada Nicolae Iorga

Marius Parteni
Încarcă...