NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria recunoaște că primarul Dumitru Pantazi a votat în 2009 împotriva investițiilor ApaVital! Viceprimarul Gabriela Nedelcu nu făcea parte din CL la acea dată!

Viceprimarul Gabriela Nedelcu nu a votat în 2009 ieșirea din ARSACIS a municipiului Pașcani. Clarificările au fost făcute prin intermediului unui comunicat de presă emis de Primărie, asta în condițiile în care NewsPascani.com a încercat să o contacteze pe Gabriela Nedelcu, dar nu a răspuns apelurilor repetate.

Potrivit comunicatului de presă Nedelcu a intrat în Consiliul Local în luna aprilie a anului 2009, iar votul împotriva ApaVital a fost dat în 31 martie 2009, de întreg legislativul local, inclusiv de actualul primar Dumitru Pantazi.

În procesul verbal al ședinței din 31 martie 2009, votul nu este consemnat nominal, iar numele consilierilor prezenți nu este menționat. Astfel, conform declarației de avere a Gabrielei Nedelcu aceasta făcea parte din Consiliul Local în anul 2009, însă nu este menționată dată la care a preluat mandatul.

Dincolo de aceste aspecte care au fost lămurite astăzi, votul primarului Dumitru Pantazi împotriva investiției de 9 milioane de euro, promisă de ApaVital, nu a fost negat de Primărie în comunicatul de presă. Astfel, edilul Primăriei ar trebui să dea explicații publice pentru această situație, mai ales că acesta a acuzat într-o emisune televizată că în 2009 s-au pierdut 9 milioane de euro din cauza unor orgolii politice.

„Vedeți cât de mult ar fi însemnat dacă în 2009 se lua decizia și se delega serviciul către ApaVital, pentru că insistența a fost încă din 2008-2009. Practic Pașcaniul a pierdut 9-10 milioane de euro pe exercițiul financiar 2007-2013, bani cu care se rezolvau o serie de investiții (…).Dacă nu ne asumam răspunderea în 2015, nu beneficiam de fonduri. Așa cum de altfel au trecut pe lângă noi și fondurile din etapa 2007-2013. Tot din orgolii politice, din rațiuni politice fără să analizeze impactul social, economic, financiar. Pentru că din bugetul local astfel de investiții nu se vor putea face niciodată”, l-a acuzat Pantazi din 2020, pe Pantazi din 2009”, a spus primarul Dumitru Pantazi.

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a explica votul său din 2009.

loading...
Advertisements

Related posts

Documentaţia pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, gata până la jumătatea lunii

Redacția

Negocieri importante pentru semnarea unui contract cu un nou furnizor de gaz! Când poate livra R.A.G.C.L. căldură!

Marius Parteni

Primăria a publicat pe site-ul oficial condițiile în care se poate vinde terenul extravilan. Vezi ce pași trebuie să faci pentru ca tranzacția să nu fie anulată!

Răzvan Grecu
Încarcă...