RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani apel către cetățenii reveniți recent din Italia sau alte zone unde este prezent coronavirusul!

Administrația locală face un apel către cetățenii care au revenit recent din Italia s-au alte zone de risc din lume, de a respecta măsurile de autoizolare.     

Facem următorul anunț după ce, mai multe persoane au sunat astăzi la Primăria Municipiului Pașcani reclamând că, în oraș se află persoane sosite de curând din Italia si care nu ar respecta normele de autoizolare.

Cetățenii români care sosesc în țară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran și Coreea de Sud intră în carantină instituționalizată pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, în funcție de zona din care vin.

Accesul cetățenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis cu condiția să intre în carantină sau autoizolare, după caz.

  

Persoanele care vin din străinătate și nu respectă normele de autoizolare sunt pasibile de sancțiune contravențională între 5000 -10.000 lei, conform Hotărârii nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice.

Cetățenii care au cunoștință de persoane care nu stau în izolare la domiciliu sunt rugați să sune la numărul unic de urgență 112.
Pentru mai multe informații puteți suna și la numărul verde 0800800358.

Related posts

Trei admişi din 21 de candidaţi pentru funcţia vacantă din cadrul Primăriei. Intră să vezi cine urmează să susţină interviul!

Ema Roman

De ce au păstrat deputaţii taxa radio-TV. Discuţiile din comisie

Redacția

Sediu pentru pompierii voluntari din Lespezi (VIDEO)

Redacția
Încarcă...