RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Adrian Streinu-Cercel spulberă mitul spirtului și a vitaminei C: „Nu dezinfectează și nu te salvează de coronavirus!“

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel explică faptul că spirtul nu este bun ca dezinfectant și spulberă astfel mitul românilor. Acesta a precizat că dezinfectarea în cazul epidemiei de coronavirus de face cu substanțe pe bază de clor și pe bază de biocide. „Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina, pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Totodată, renumitul medic a transmis că tratamentul intravenos cu vitamina C nu este indicat pentru coronavirusul din China.

”Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul”, a declarat Cercel.

 bzi.ro

  

Related posts

Anchetă epidemiologică la SPCLEP Pașcani! O persoană confirmată pozitiv

Marius Parteni

Școala începe fără triaj epidemiologic. Ministerul Sănătății a renunțat la procedură, pe motiv că durează: Să-i verifice părinții!

Redacția

MAE lansează o atenţionare de călătorie. Guvernul italian a decretat starea de urgenţă

Redacția
Încarcă...