RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Primăria Hălăucești a lansat licitația pentru achiziția de tablete

Elevii din comuna Hălăucești, județul Iași, vor primi tablete printr-un contract cu finanțare europeană. Accesul la internet va fi nelimitat pe o perioadă de 24 de luni. În comună mai este nevoie de un număr de 200 de tablete. Furnizorii trebuie să respecte o serie de condiții tehnice

Primăria comunei Hălăucești sprijină elevii din localitate care desfășoară cursuri on-line. Pe data de 05.02.2021 este programată licitația pentru achiziția echipamentelor. Valoarea estimată a contractului este de 705.842 lei, fără TVA, aproximativ 150.000 de euro. Achiziția este susțintă cu fonduri europene prin Programul Operațional Competitivitate – Axa Prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă”.

„În contextul actual și în condițiile în care educația în România se desfășoară exclusiv online, iar ONAC (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate) nu a reușit achiziționarea produselor în timp util, instituțiile din teritoriu, respectiv Primăria comunei Hălăucești, trebuie să asigure accesul neîngrădit atât al elevilor, cât și al cadrelor didactice la educație. La momentul prezent, autoritatea contractantă mai are nevoie de un număr de 200 de tablete + servicii de internet și 15 laptopuri, restul elevilor și cadrelor didactice asigurându-și-le anterior acestei achiziții prin sprijinul primăriei comunei Hălăucești sau prin resurse proprii”, se arată în contextul organizării licitației.

Inspectoratul Școlar Județean a semnat deja un contract similar.

  

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 2 ani de la semnarea contractului

Contractul se va derula prin intermediul unui acord-cadru, întins pe o perioadă de 48 de luni. Asta înseamnă că nu este obligatoriu ca întreaga cantitate de echipamente să fie furnizată. Necesarul maxim este de 600 de tablete plus abonamente internet și 30 de laptopuri. Tabletele trebuie să aibă sistem de operare Android 10, 3G – 4G, procesor Quad- core 1.5 Ghz, memorie de 16 Gb, 2GB RAM, cameră foto spate-față, slot SD cu suport până la 128 GB. Tabletele vor avea microfon încorporat și o greutate de maximum 550 de grame. În ceea ce privește abonamentele de date mobile, ofertantul trebuie să asigure accesul la internet nelimitat pe parcursul a 24 de luni fără costuri suplimentare. În ceea ce privește specificațiile tehnice ale laptopurilor, trebuie să aibă un ecran cu dimensiunea de 15.6 inch, procesor Intel 7 sau echivalent, sistem de operare Windows 10 sau echivalent.

„Termenul de garanție de 24 de luni, precum și lista centrelor de service acreditate la nivelul județului Iași trebuie să fie clar menționate în certificatul de garanție a produsului emis de firma care livrează produsele în România sau, după caz, de producător dacă aceasta are rețea de service proprie în România”, se mai arată în documentația procedurii.

continuare pe bzi.ro

Related posts

Primarul Costel Hugianu a depus jurământul la Stolniceni. Gheorghe Miron, viceprimarul comunei!

Răzvan Grecu

Mircești: Sărbătoare aniversară. 200 de ani de la nașterea poetului Vasile Alecsandri

Redacția

Mamografii gratuite pentru femeile cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani, din comuna Cotnari

Redacția
Încarcă...