NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria caută noi locuri de parcare. Dacă va fi nevoie, se va rupe din spațiul verde

Primăria anunţă că va lua măsuri pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare din municipiul Paşcani. Numărul maşinilor a crescut foarte mult, şi se caută soluţii pentru amenajarea unor noi zone în care şoferii să poată staţiona.   

 

Se au în vedere străzile aglomerate, iar pentru că distanţele dintre blocuri sunt prea mici, se va mai rupe din spaţiile verzi, creând astfel spaţii potrivite de parcare.

  

„Fiecare locuitor îşi dă seama că numărul de maşini a crescut foarte mult. Nu am fost pregătiţi din punct de vedere urbanistic, să lăsăm zone speciale pentru parcare, la vremea când s-au construit blocurile. În schimb, acum încercăm să căutăm soluţii pentru a amenaja noi zone de parcare, pentru că străzile sunt sufocate, în special cele care sunt mai aglomerate. Printr-o dispoziţie de primar s-a întrunit o comisie care să le identifice. Vom recurge să luăm şi din spaţiile verzi, pentru că nu avem alte zone, spaţiile între blocuri sunt foarte mici şi este foarte dificil să realizăm parcări”, a declarat viceprimarul Vasile Axinte.

De exemplu, pe strada Izvoarelor va fi mutat sensul unic cu 50 de metri, pentru ca cei care locuiesc pe Aleea 1 Decembrie, să nu mai fie nevoiţi să ocolească. Pentru săptămâna viitoare este programată o şedinţă de Comisie de Organizare a Circulaţiei, în cadrul căreia se vor discuta soluţiile pentru această problemă.

„Pe cele existente le vom moderniza. Vom turna asfalt, vom face acele amenajări cu borduri, iar pe strada Izvoarelor vom muta sensul unic cu 50 de metri, pentru a permite celor care locuiesc pe Aleea 1 Decembrie să nu mai ocolească şi să ajungă direct la domiciliu. În cursul săptămânii viitoare vom avea o şedinţă de Comisie de Organizare a Circulaţiei în municipiul Paşcani”, a mai precizat edilul.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pantazi se laudă că Primăria va acorda tichete sociale elevilor. În realitate, acestea sunt oferite de Guvern prin Prefectură!

Răzvan Grecu

A noua zi fără apă caldă și căldură! Primarul Dumitru Pantazi ridică din umeri!

Răzvan Grecu

Comisia de avizare a împrumuturilor ar putea să se pronunțe astăzi pentru creditul de 2 milioane lei

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site