RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Aeroportul Iaşi, prezentat şi promovat la Forumul Economic de la Cracovia

În cadrul Forumului Economic de la Cracovia, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi va susţine o prezentare programată într-un panel specific. Anul acesta, Forumul începe cu un Congres pentru Autorităţile Locale organizat în perioada 5 – 6 aprilie 2016. Aici se vor aduce în prim plan modalităţile de a creşte eficienţa autorităţilor locale în folosirea fondurilor structurale.

 

Titlul Panelului este „A Recipe for Economic Success: Know-How or Industrial Manufacturing?” si este moderat de Zbigniew Bartus, Journalist, Newspaper Dziennik Polski, Poland

  

“Ne bucuram ca avem aceasta posibilitate sa prezentam Aeroportul Iasi si dezvoltarea accelerata din ultima perioada, sa aratam, din nou, ca si in Romania exista exemple de buna practica in construirea de infrastructura aeroportuara, de  conectare a unui oras de multiple regiuni ale Europei. Acest   moment va duce la stabilirea unor noi contacte benefice atat pentru Aeroportul Iasi, cat si pentru comunitatea ieseana. Trebuie sa iesim cat mai des in lume sa vorbim cat mai mult despre noi si oportunitatile locale. Continuarea dezvoltarii depinde de acum de nivelul inalt al diplomatiei publice”, a declarat Marius Bodea, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.

Mentionam ca Panelul de discutii in care va fi prezentat Aeroportul Iasi are ca obiectiv o trecere in revista a economiei bazata pe cunoastere, a schimbarilor macroeconomice din tarile dezvoltate, a cererii crescute de know-how, mai ales in domeniile servicii creative si inalte tehnologii. Tocmai de aceea Comisia Europeana a adoptat strategia RISE (Renaissance of Industry for a Sustainable Europe – Renasterea Industriei pentru o Europa Sustenabila). In cadrul acestui panel, speakerii vor incerca sa raspunda la intrebari de tipul: Cum pot implementa regiunile o astfel de strategie? Sunt in stare regiunile sa creeze conditii pentru a revigora industria? Care dintre cele doua, know-how sau productie, poate conduce mai mult catre dezvoltarea regiunilor?

Mai multe detalii despre Forum si despre Congresul pentru Autoritatile Locale de sub umbrela acestui Forum, gasiti accesand site-ul oficial www.forum-ekonomiczne.pl.

Comunicat de presă emis de biroul de presă al Aeroportului Iaşi.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Inflația a crescut de patru ori în România în ultimul an. Salariile au rămas neschimbate, ba chiar mediul privat este tot mai „cocoșat” de taxe

Redacția

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală: Fermierii pot depune proiecte pentru finanţare

Redacția

Fermierii ieșeni se laudă: „Nu pot ei să vândă cât putem noi să producem”

Redacția
Încarcă...