RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria are un excedent de 15 milioane de lei pe funcționare! Plățile pe dezvoltare s-au făcut „la greu”

Primăria Municipiului Pașcani are un excedent de 15 milioane de lei pe primele 6 luni de zile. Suma este una considerabilă și a stârnit discuții în Consiliul Local. Fostul primar Dumitru Pantazi a luat cuvântul în ședința legislativului local ce a avut loc vinerea trecută și a atras atenția, apelând la experiența sa de primar, că acest excedent ar putea cauza probleme atunci când se vor solicita bani de la Guvern.

Pantazi a susținut că acest execedent provine din capitolul investiții și a acuzat că s-a cheltuit foarte puțin la acest capitol.

„Sunt peste 15 milioane de lei excedent. Practic anul acesta foarte puțin s-a cheltuit pe investiutiții. Pe de altă parte trebuie multă atenție pentru că există riscul și l-am auzit și eu pe prim ministru că acolo unde nu s-au cheltuit bani, se referea la ministere, dar am avut și eu neșansa ca atunci când mergeam la ministere să solicit împrumuturi sau finanțări de la bugetul de stat mă împiedicam de acest aspect vis a vis de excedentul bugetar. Automat îmi spuneau: nu ai chletuit banii din surse proprii și vii la buget să-mi ceri. Cheltuie întâi banii și apoi vii și justifici de ce îți trebuiesc bani”, a atras atenția Dumitru Pantazi, consilier local din partea PSD.

Afirmațiile lui Dumitru Pantazi au determinat-o pe Angelica Labonțu, directorul economic al Primăriei, să ia cuvântul și să explice că excedentul provine de pe capitolul funcționare și că la capitolul investiții s-au „făcut plăți la greu”, suma rămasă în conturi fiind de doar 353.000 de lei.

  

„O precizare la ceea ce ați spus dumneavoastră. Excedentul pe 15 milioane de lei este pe partea de funționare, la partea de dezvoltare este un excedent de doar 353.000 de lei. Vă spun ca om care lucrează în execuție: am plătit la greu tot ce înseamnă și proiecte europene și celelalte contracte”, a intervenit Angelica Labonțu, directorul economic al Primăriei.

Situația a fost explicată și de primarul Marius Pintilie. Acesta a subliniat faptul că a făcut economii și nu a achiziționat bunuri și servicii dacă nu a fost necesar. Primarul a mai atras atenția că deși excedentul de pe funcționare poate părea mare, în viitorul apropiat vor fi finalizate 80 de studii de fezabilitate pentru modernizarea aceluiași număr de străzi, astfel că Primăria va trebuie să caute surse de finanțare, pentru că banii din buget nu vor fi îndeajuns.

„Nivelul de încasări: în prima parte a anului se încasează mai bine pentru că lumea vrea să profite de acea bonificație de 10%, iar în a doua parte se încasează mai greu. Am încercat să nu cheltuim nimic, absolut nimic, dacă nu e nevoie sau nu e necesar. Adică am fost destul de econom, asta vreau să zic. Trebuie să mai primim și copele defalcate pe TVA: 68%. Sunt proiecte în derulare pe care le-am preluat de la fost administrație și în curând vor fi finalizate studiile de fezabilitate pentru cele 80 de străzi neasflatate din Pașcani. Ne vor mai trebui bani, față de ce avem noi acum, vă dați seama. Nu mai spun despre cheltuiala care va fi în anii vitori pentru Lacul Peștișorul sau pentru cimitir și Piața din Vale”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Related posts

Purtătorul de cuvânt al Primăriei renunță la funcția publică. Se va ocupa de imaginea lui Pantazi

Marius Parteni

Apartamentele aflate în imobilele încadrate în clasa întâi de risc seismic nu vor mai putea fi închiriate

Redacția

Convenția electorală: ApaVital nu va mai sista apa până pe 31 decembrie, astfel încât politicienii să nu fie deranjați!

Răzvan Grecu
Încarcă...