NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Prima zi de școală la Pașcani după starea de urgență. Măsuri pentru siguranța elevilor și cadrelor didactice!

Liceele și școlile din Pașcani și-au deschis astăzi porțile pe etapa finală a actualului an școlar, cea de pregătire a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, în vederea susținerii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

La toate acestea a fost creat accesul separat al elevilor. Fiecare dintre cei care au venit la orele de pregătire au primit mască la intrare și li s-a luat temperatura.

La Colegiul Tehnic CF „Unirea”, după ce au intrat în curtea unității de învățământ, elevii s-au îndreptat către sălile de curs, nu înainte de a trece și prin tunelul dezinfectant.

„Am respectat întocmai prevederile legale. Prezența elevilor la orele de pregătire este foarte sigură”, ne-a declarat Daniela Orășanu, directorul Colegiului Tehnic CF „Unirea”.

În ceea ce privește Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, elevii de clasa a VIII-a au fost separați de cei de a XII-a.

„Am împărțit acitivatea elevilor pe corpuri, pentru că noi avem examene la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Sunt realizate și celelalte măsuri impuse. Cu toții trebuie să le respectăm, pentru a depăși etapa”, ne-a declarat Genoveva Șerban, directorul Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”.

Toate recomandările autorităților au fost respectate și la celelalte unități de învățământ. Orele de pregătire se desfășoară în prezența unui număr restrâns de elevi, respectându-se distanțarea socială și cu respectarea normelor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus. Elevii vin la școală în intervale orare diferite.

loading...
Advertisements

Related posts

Târg de Crăciun, cu vânzare, la Liceul „Miron Costin” Paşcani

Ema Roman

Evaluare Națională 2013: Iată rezultatele elevilor din Pașcani, Târgu Frumos, Hârlau, și comunele arondate (Doc)

Redacția

Ce spune ministrul Educaţiei despre eventualitatea îngheţării anului şcolar

Redacția
Încarcă...