RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Prima condamnare în dosarul „Perla Neagră”! Primarul Dumitru Pantazi află săptămâna viitoare dacă începe judecata!

Judecătorii Tribunalului Iași au dat la finalul săptămânii trecute prima condamnare în dosarul „Perla Neagră” în care primarul Dumitru Pantazi este acuzat de acte de corupție. Este vorba despre o sentință de 8 luni de închisoare cu amânarea executării.

 

Primul condamnat din acest dosar este Dorin Alexandru Curelaru, unul dintre semnatarii documentelor tehnice prin care societatea Perla Neagră a obținut o autorizație de construcție pentru un punct de lucru.

  

Arhitectul ieșean a semnat un acord de recunoaștere a faptelor cu procurorii DNA, iar instanța ieșeană l-a validat. Curelaru a recunoscut că a întocmit în fals o parte din documentație, iar instanța a decis desfințarea în parte a înscrisurilor falsificate.

Reamintim că în cazul primarului Dumitru Pantazi și a celorlalți inculpați, judecătorii vor decide pe 6 octombrie dacă rechizitoriul procurorilor a fost întocmit legal și dacă admite excepțiile invocate de cei trimiși în judecată. Cel mai probabil începând cu luna noiembrie se trece la judecarea fondului în acest dosar.

Related posts

Stagiu de pregătire a luptătorilor S.A.S. din zona Moldovei, la Iași (FOTO)

Redacția

Poliția Pașcani a continuat tradiţia acțiunilor umanitare

Redacția

Bărbatul care a sărit în fața trenului Pașcani – Iași era un cunoscut antrenor de fotbal din liga județeană

Redacția
Încarcă...