NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Preţurile scad cu până la 40% pe litoral, în România şi Bulgaria

bulgaria-are-o-crestere-de-100%-a-numarului-de-turisti-si-un-singur-hotel-cu-personalul-100%-vaccinat/-romania,-crestere-de-200%

Preţurile vor scădea cu până la 40% pe litoral, în România şi în Bulgaria, începând cu 20 august, potrivit turoperatorului IRI Travel.

‘Pentru România, după 23 august ne aşteptăm la o scădere a preţurilor cu aproximativ 30%, în timp ce pentru Bulgaria reducerile vor ajunge, după 20 august, până la 40%. Ambele destinaţii s-au bucurat de o vară aproape fără restricţii, iar viitoarele oferte nu fac decât să crească şi mai mult apetitul turiştilor pentru concedii aproape de casă’, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Dacă acum cazarea la Mamaia costă între 250 şi 350 de lei pe noapte, de persoană, cu mic dejun, după 23 august, aceeaşi cazare vă ajunge să coste, în medie, între 100 şi 200 de lei pe noapte, de persoană.

Prin comparaţie, la Nisipurile de Aur, o zi all inclusive, de persoană, costă în prezent, în medie, 60-70 de euro, iar după 20 august aceasta va ajunge la un preţ de 35-45 de euro pe zi, de persoană, all inclusive.

  

De asemenea, în România, un sejur de 7 nopţi la un hotel de 3 stele, cu mic dejun, are o valoare medie de 2.000 de lei de persoană. Acesta va scădea cu 30% după 23 august, astfel că va ajunge să coste în jur de 1.400 de lei.

În Bulgaria, un pachet de 7 nopţi cu all inclusive la 3 stele costă, în prezent, aproximativ 390 de euro de persoană iar după discounturi acesta va scădea la 250-280 de euro de persoană.

‘Pe litoralul românesc, aproape 10% dintre rezervările pe care le-am avut în perioada verii sunt făcute cu tichete de vacanţă. Iar valoarea acestora a făcut ca media unui pachet de vacanţă în România să fie extrem de competitiv cu cele ale bulgarilor’, a mai declarat directorul IRI Travel. 

radio iasi

Advertisements

Related posts

Ai nevoie de piese de schimb la maşină? Vezi ce ofertă are Fiscul!

Redacția

La Colegiul Național Mihail Sadoveanu s-au reluat ședințele la Clubul “Programare cu răbdare“

Redacția

Guvernul a hotărât: Zeci de mii de români vor avea de azi salariul cu 20% mai mare!

Redacția
Încarcă...