RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prest Serv Apa rămâne fără buget. Consilierii locali nu vor să recunoască datoriile pe care municipalitatea le are către operatorul local de apă canal

Discuţii aprinse între primarul municipiului, consilierii locali şi directorul PSA Paşcani în şedinţa de Consiliu Local ce a avut loc astăzi. Edilii au refuzat să aprobe bugetul societăţii de apă canal, motivînd că acesta nu este corelat cu cel al municipiului.

 

 Primarul Pantazi a acuzat conducerea PSA că vine în plenul şedinţei pentru a III-a oară cu acelaşi proiect de buget, care din punctul său de vedere nu este unul care să permită societăţii să supraviețuiască.

  

 “Nu se poate să ai aproape 60% din încasări direcţionate către fondul de salarii şi să fii performant”, a spus Dumitru Pantazi, primarul Paşcaniului.

 În replică directorul PSA a spus că plenul Consiliului Local poate amenda acest proiect de buget după cum doreşte: ”Dumneavoastră sunteţi cei care puteți hotărâ ce investiţii să facem noi. Am trimis datoriile pe care municipalitatea le are în contul proiectului ISPA, ele fiind trecute în proiectul de buget”, a spus acesta.

 Directorul Ioan Prisecaru a mai precizat că fondul de salarii a fost construit conform contracului colectiv de muncă avizat de ITM şi Consiliul de Administraţie.

 Mircea Zuzan, secretarul Consiliului Local, a intervenit şi a explicat consilierilor locali că ei au adoptat bugetele RAGCL şi a două şcoli cu încălcarea legii şi drept urmare au fost atacate de prefect în contencios administrativ.

 Ioan Ioniţă , consilier PDL, a susţinut că bugetele PSA şi ale municipalităţii nu sunt corelate şi drept urmare din această cauză cel dintâi nu poate fi aprobat.

 Nici consilierii PNL nu au fost de acord cu proiectul bugetului societăţii PSA. Marius Pintilie a întrebat în ce condiţii se poate destitui conducerea acestei societăţi şi de ce nu se face. Colegul său de partid Neculai Enea l-a întrebat pe primarul municipiului de ce nu rezolvă problema de la PSA şi vine în Consiliul Local doar cu declaraţii pentru televiziuni.

 Vasile Pleşca, şeful grupului PSD din Consiliul Local, a propus un audit care să verifice modalitatea în care lucrările din proiectul ISPA au fost decontate din bugetul societăţii păşcănene şi nu din cel al municipalităţii cum trebuia. Pleşca a mai propus să se verifice modalitatea de depozitare a deşeurilor de la staţia de epurare pe domeniul public, compensarea facturilor la apă pentru unii angajaţi PSA, primele şi contractele cu preţuri diferenţiate de care beneficiază unele societăţi din municipiu.Proiectul a fost respins de plenul Consiliului Local.   

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

ApaVital suspendă activitatea de relații cu publicul

Redacția

Piețarii afectați de modificările aduse noului Cod Fiscal. Taxa pe clădire îi arde la buzunare

Ema Roman

PSD a prezidat ședința CL Pașcani de astăzi!

Marius Parteni
Încarcă...