RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Presa de la Kiev: AUR pregătește provocări informaționale anti-ucrainene coordonate de Rusia. Reacția partidului

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) ar putea lansa în curând o serie de provocări informaționale anti-ucrainene, potrivit unor surse din cadrul Direcției Principale de Informații (HUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, citate de o publicație ucraineană. „Nu întreprindem nicio acțiune, este cap coadă o aberație”, a transmis AUR.

AUR, partidul condus de George Simion, neagă acuzațiile Foto: Mediafax

AUR, partidul condus de George Simion, neagă acuzațiile Foto: Mediafax

Publicația ucraineană Kyiv Post a relatat sâmbătă, că potrivit unor surse din Direcţia Principală de Informaţii ( HUR ) a Ministerului Apărării de la Kiev scopul unei astfel de campanii de dezinformare care ar putea fi lansată în curând de „partidul românesc pro-rus„ AUR ar fi acela de a prezenta opresiunea care ar viza drepturile românilor în Ucraina.

  

De asemenea, potrivit sursei citate, oficialii AUR realizează în prezent interviuri cu preoți din satele din regiunile Cernăuți, Zakarpatia și Odesa, unde locuiește un număr semnificativ de etnici români, ca parte a pregătirilor pentru operațiunea de propagandă.

În plus, „propagandiștii” ar intervieva familiile bărbaților care servesc în prezent în Forțele de Apărare ale Ucrainei.

Această operațiune face parte din peisajul politic intern românesc, dar ar putea avea un impact negativ asupra imaginii Ucrainei”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cristi Chivu, încă o victorie alături de Inter Milano în Youth League

Redacția

Noua generație Alfa Romeo Giulia va debuta în 2026

Redacția

Închisoare pentru incitare la violenţă sau ură. Iohannis a promulgat legea

Redacția
Încarcă...